Opnieuw twee wedstrijden binnen 4 dagen voor AVVA dames 1!

Vrijdagavond 14 februari jl. thuis in het Spant opnieuw een derby tegen SNA dames 1 uit Bleskensgraaf. Helaas kon Lisanne niet meedoen maar Merel vanuit meisjes A wilde graag de plek innemen. Zodoende was de selectie weer aangevuld tot 10 dames. Sterke bezetting met voldoende wissel mogelijk heden. Met deze speelsters: Merel, Demi, Lisette, Anne-Fleur, Lotte, Rinske, Arianne, Gyselle, Janniek en Marijke begonnen we aan de wedstrijd.

We wilden de voortgaande lijn vasthouden en wederom een goed resultaat neer zetten. Dat betekent met passie/vechtlust en enthousiasme de strijd aangaan. SNA dat op een verdienstelijke tweede plaats staat, zeker als debutant in de eerste klasse, was erop gebrand dat de punten naar Bleskensgraaf gingen.

De starting six: Merel, Lotte, Anne-Fleur, Lisette, Rinske en Demi. Dames AVVA startte goed en bleef tot tegen de 18 punten goed bij, SNA gaf wat extra service druk en wist een kleine voorsprong te nemen van een paar punten. Drie wissels werden ingebracht door Cees nl. Janniek voor Merel in de spelverdeling en Arianne voor Lisette in de middenaanval en wat later Marijke voor Anne-Fleur op de buitenkant. Dit gaf een positieve impuls . SNA maakte wat meer persoonlijke fouten en het gevolg was een spannende slotfase AVVA echter ging overtuigender en met meer lef spelen en de 1e set 27-25 was binnen..

De tweede set werd gestart zoals we geëindigd waren in de 1e set. Een geweldige 2e set met hoge druk, risico en passie werd gespeeld. De druk bij de dames van SNA werd door het verlies in de 1e set groter en ze gingen steeds meer tegen zichzelf spelen met als gevolg vele individuele fouten. Terwijl AVVA vrijuit kon gaan spelen. Prima servicedruk, blokkerend werden er diverse punten gescoord, verdedigend werden er veel ballen van de grond gehaald en de rally’s werden goed afgemaakt met diverse drie-meter aanvallen. De passing was goed zodat Janniek, spelverdeelster, variërend de ballen kon spelen waar zij wilde. Zij wist de middenaanval prima te bedienen. De set werd dan ook met 25-18 gewonnen. Als trainer/coach kan je dan alleen maar genieten. Twee punten vast in de knip.

De derde set kwamen Lisette en Anne-Fleur en Gyselle voor Arianne, Demi en Lotte. De concentratie en de wil om deze set te pakken zwakte af. SNA greep de kansen die het kreeg aangeboden. Halverwege de set kwam Merel nog terug er in voor Janniek maar ook de wissels konden het tij niet keren. De derde set ging dan ook met 14-25 verdiend naar SNA.

We begonnen de 4e set met Janniek, Gyselle, Arianne, Rinske, Demi en Marijke en al snel stond AVVA op een ruime voorsprong. AVVA bleek het verlies van de 3e set als incident te nemen want met volle bak werd de 4e set gestart. Set: 25-15 Een compliment voor het team! SNA kreeg geen enkele vat meer op het spel en moest genoegen nemen met 1 punt. Terwijl AVVA verdiend de 4 punten binnen haalden en kunnen zo langzamerhand aansluiten bij de middenmoot. Echt goed gespeeld en dus een prima resultaat 3-1winst!

Maandagavond 17 februari stond de volgende wedstrijd al weer op het programma nl. AVVA dames . Aangezien we geen beroep konden doen op speelsters van dames 2 deden uit meisjes A: Jente en Celia mee. We starten met Lisanne, Rinske, Lisette, Lotte, Demi en Anne-Fleur. De 1e set werd veel service druk gegeven waardoor er weinig aanval kon worden opgebouwd. De ballen die we ontvingen waren gemakkelijk te verwerken en konden de 1e set 19-25 met winst afronden. De 2e set startte Celia die een verdienstelijke partij speelde voor Anne-Fleur. Ook deze set werd met winst afgerond 22-25.

De 3e set maakte Jente haar opwachting in dames 1. In de diagonaal met onze spelverdeelster Lisanne, een positie waar ze nog niet eerder had gespeeld. Misschien even wennen maar ook Jente speelde een goede wedstrijd. Anne-Fleur speelde deze 3e set door het midden die ook met regelmaat haar punten scoorde. Ook deze set 18-25 was de winst voor dames 1. Ook de 4e set speelden Jente en Celia samen op de buitenkant als passer/loper. Zij pakten keurig met enige regelmaat hun punten mee. Ondanks dat Lisanne weer flink wat meters moest maken omdat de passing m.n. de rally-bal wat achterbleef, wist zij toch de aanvalsters goed te vinden. Aan het einde van de set moest dames 2 toch de winst overlaten zodat ook de 4e set winnend werd afgesloten met 23-25.