AVVA verliest zowel in de competitie als in de bekerwedstrijd

Ameide/Sliedrecht–  Vrijdagavond mochten de dames van AVVA aantreden tegen het lager geklasseerde Sliedrecht Sport. Dit team moet alle zeilen nog bijzetten om degradatiewedstrijden te voorkomen aan het einde van het seizoen.
Sliedrecht Sport kon de punten goed gebruiken en wist dan ook uiteindelijk de winst in eigen handen te houden via een 5 setter: 3-2.

In de eerste set bleek dat de dames van AVVA nog echt niet warm gespeeld waren na 15 minuten (!) inlopen, inspelen en inslaan. Toch vreemd dat de aanvang wedstrijd 19.15 uur is, de dames netjes 18.43 uur in de zaal staan en dat de zaal tot 19.00 uur bezet is. Vervolgens MOET  de wedstrijd om 19.15 uur beginnen. In de eerste set duurde het dan ook even voordat de motor warmgedraaid was. AVVA maakte nog een aardige inhaalslag maar echt aansluiten bleek niet meer mogelijk: 25-20.

In de tweede set en derde set waren de rollen omgedraaid. AVVA begon sterk te volleyballen en ook serverend werden er veel punten gescoord. Met het grootste gemak werden beide sets gewonnen (13-25, 13-25).

Helaas kon het niveau niet worden vastgehouden in het 4e bedrijf. In de beginopstelling draaide AVVA een paar rotaties door en niet iedereen kon zich daarop focussen waardoor er veel verwarring ontstond over de opstelling. Sliedrecht maakte daar handig gebruik van en het zelfvertrouwen van AVVA uit de 2e en 3e set was nergens te vinden. 25-18.

AVVA kon deze enorme wanprestatie en teleurstelling niet te boven komen en in de 5e set had AVVA passend nergens een antwoord op. 15-07.

Veel tijd om na te denken kregen de dames niet want op zaterdag 14 februari stond tegenstander VC Kessel uit Limburg op het bekerprogramma om 13.00 uur in het Spant.
De dames staan in hun poule stevig aan kop en tijdens het inspelen was dat al goed te zien.
Serverend begon het team erg sterk en zette de passing flink onder druk. Ook de kwaliteiten van de spelverdeelster aan die kant zorgde ervoor dat AVVA binnen korte tijd tegen een flinke achterstand stond te kijken. Teveel persoonlijke fouten zorgde ervoor dat de set wel erg gemakkelijk weggegeven werd: 10-25.

In de tweede set werd er aan Limburgse zijde gewisseld van spelverdeelster en AVVA begon met meer lef te spelen. Serverend werden er series gemaakt en ook aanvallend werd er slim gespeeld. AVVA passeerde als eerste de magische 20 grens en stond zelfs wat punten voor. Toch kon dit niet omgezet werden in een setwinst want VC Kessel gaf weer wat gas bij en pakte toch de set met 21-25 (met wat hulp van de scheidsrechter in de slotfase die toch 2 zure punten achter elkaar niet toekende aan AVVA). Helaas..De derde set was bijna weer een kopie van de eerste set en het bleek dat dit team gewoon een maatje te groot was voor de Termeise dames. 15-25.
En met het verlies zijn de dames uitgeschakeld in de bekerronde. Volgend jaar weer nieuwe ronde, nieuwe kansen!

28 februari a.s. wacht tegenstander Vollido waar we in Hendrik Ido Ambacht spelen. Helaas zijn we niet helemaal compleet en dit team strijdt om de koppositie dus zal AVVA flink aan de bak moeten.