1e winst Dames 2 in de 1e klasse!

Na hard werken afgelopen seizoen, heeft dames 2 het voor elkaar gekregen om via PD-wedstrijden te promoveren naar de 1e klasse. Na wat wijzigingen in de teamsamenstelling en creatieve trainingen van Peter aan het begin van het seizoen, zijn we vorige week zaterdag begonnen aan de eerste wedstrijd.

Onze eerste wedstrijd was uit tegen het Papendrechtse Flits dames 1 (tegenwoordig onder leiding van oud-AVVA trainer Remco Reitsma). De voorbereiding was niet optimaal en Lotte heeft weer bewezen dat zij overal kan verdwalen. Hierdoor kwam de helft van de speelsters laat in de zaal binnen en konden zij niet optimaal warm worden. Daarnaast had Flits een aanzienlijk grotere selectie staan, die best intimiderend over kwam. Desalniettemin wist trainer en gelegenheidscoach Erik het team te motiveren en kwamen we erachter dat we best leuk mee kwamen met Flits. Wel waren er wat foutjes en stonden we verdedigend nog niet echt lekker en verloren we de set nipt met 25-23. De tweede set daarentegen stonden we te klungelen in het veld en lieten we halverwege de set alle koppen hangen, waardoor Flits over ons heen kon walsen met 25-16… De derde set werden alle zeilen bij gezet en wist de afgereisde fanclub van Elise ons te motiveren. Verdedigend stond het een stuk sterker en met goede serviceseries wisten we onze eerste set winst van het seizoen te pakken! De vierde set kunnen we kort over zijn: Flits had zich herpakt en wij waren nergens meer.

Ondanks het 3-1 verlies, had deze wedstrijd geen extreem vervelende nasmaak. We waren erachter gekomen dat we prima mee kunnen spelen in een wedstrijd tegen een 1e klasse team als we er maar voor blijven gaan. Dit was dan ook de insteek voor de thuiswedstrijd die erop volgde. Met een volledig team onder leiding van het coaching duo Arjan en Peter gingen we nu de strijd aan tegen VCN. In de eerste set lieten we ons echter overdonderen door de lengte van de tegenstander en halverwege hebben we het laten lopen, met een 16-25 verlies.

Met frisse moed begonnen we aan de 2e set. Deze ging lange tijd gelijk op, maar door een fantastische invalbeurt van Rinske als buitenaanvaller en Inge die de set-ups keurig wist aan te leveren eindigde deze set in een 25-22 winst! Deze set was een echt keerpunt in de wedstrijd. De derde set wisten we namelijk VCN volledig te overdonderen. Dit kwam onder andere door een geweldige service serie van Gyselle, die eindigde in een voorsprong van 14-2! Zij dwong twee time-outs en twee wissels aan de overkant af. En als er al een bal terug kwam, was dit totaal geen probleem en werd deze zonder al te spannende toestanden af te maken. Het was dan ook geen verassing dat deze set eindigde in winst, met maar liefst 25-13.

Maar we konden nog niet te vroeg juichen, want voor winst diende de laatste set ook nog binnen gesleept te worden. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen en in deze set braken we pas echt los. Er was volop enthousiasme en iedereen hielp elkaar. Het matchpunt kwam dan ook al bij een stand van 24-10. De laatste service pass van VCN lag te dicht op het net en zij hadden ontzettende pech dat Marijke toen aan het net stond. Zij was halverwege de derde set al ontketend en had aardig wat kanonskogels op VCN afgevuurd. Het was dan ook toepasselijk dat Marijke het winnende punt scoorde door de foute pass van VCN af te straffen met een bal waar zelfs heren 1 bang van zou worden!

Kortom, wij hebben inmiddels de smaak te pakken en er is alweer enorm veel gezelligheid in het team. Aankomend weekend gaan we ons avontuur vervolgen tegen WHV, waarvoor we ons komende week op de Paardenmarkt zullen voorbereiden in plaats van in de sportzaal. We houden u op de hoogte en hopelijk tot snel bij 1 van onze wedstrijden!