AVVA dames walsen over Sliedrecht Sport heen

Ameide- De wedstrijd tussen Ameide en Sliedrecht is afgelopen zaterdag in een rap tempo uitgespeeld en beslist in het voordeel van de thuisploeg. Na nog geen 1,5 uur spelen stond er een 4-0 op het scorebord. Belangrijke punten voor AVVA toen ook bleek dat de koplopers ook punten hebben laten liggen.

Coach Leo van Houwelingen was afwezig waardoor de dames op zichzelf waren aangewezen.
Geen reden tot paniek, dat ging vorig jaar ook het hele jaar goed!
In de eerste set speelden beide teams degelijk en kon er niet echt een gat worden geslagen. AVVA maakte een paar servicefouten maar maakte verdedigend veel goed. Sliedrecht Sport speelde ‘uit het boekje’ waardoor verdedigen met het huidige systeem voor AVVA uitstekend uitpakte. Een paar goed geslagen 3-meter ballen van de tegenpartij gaf AVVA nog iets om over na te denken maar in de slotfase had Sliedrecht niets meer in te brengen: 25-18.

In de tweede set werd er lekker gewisseld, en een sociaal wisselbeleid is altijd goed voor het zelfvertrouwen. Dat er ook met een andere basis een goed team staat, wisten wij wel al langer, maar toch fijn dat het ook in de stand terug te zien is. 25-10.

De derde en vierde set daarna ook nog slechts een formaliteit: tweemaal 25-14.
Een dikke 4-0 overwinning en eindelijk zijn er weer 5 punten in the pocket.
AVVA staat op een 4e plaats met 4 punten achterstand op de nr. 1 (Vollido) en 2 punten achterstand op de nr. 2 en 3. (RVC Libanon/Voleco)

Aanstaande zaterdag kan AVVA flink aan de bak want dan wacht de nummer 1, Vollido. Dit team is geen onbekende en heeft veel vechtlust.
Spanning en sensatie dus om 18.00 uur in het Spant te Ameide. Graag tot dan!