AVVA Heren 1 kampioen!

De mannenhoofdmacht van AVVA is er in geslaagd het felbegeerde kampioenschap in de promotieklasse A te behalen. De beloning van een seizoen lang hard werken waarin de strijd tussen de top drie enerverend was. Het sterke Spirit uit Barendrecht hield de concurrentiestrijd het langst vol, maar uiteindelijk bleken de Ameidenaren over de langste adem te beschikken en het meest constant te kunnen presteren.

Hiermee heeft trainer/coach Teus Monhemius in zijn eerste AVVA seizoen meteen zijn stempel gedrukt op het team dat fris powervolleybal speelt. Komend seizoen mogen de heren het in de derde divisie gaan laten zien; een niveau waarop in het verleden al twee seizoenen werd geacteerd, maar ten opzichte van toen is het team (bijna) volledig vernieuwd met louter spelers uit eigen geledingen, waarmee de prestatie nog meer glans krijgt. Daar komt bij dat het leeuwendeel van de groep gezien hun leeftijd nog jaren mee kan en er alweer een paar jeugdspelers aan de poorten staan te rammelen.

In de seizoensafsluiting tegen rode lantaarndrager Flits hoefde er formeel niet eens een set gepakt te worden, omdat het setsaldo van de Ameidenaren nipt beter was dan dat van concurrent Spirit. Desondanks waren de AVVA spelers er op gebrand om tenminste één set binnen te slepen, zodat het kampioenschap op eigen kracht en met puntenverschil binnen gesleept kon worden. Enig nadeeltje daarbij was dat zo’n beetje de gehele selectie nog wel de bruiloft van spelverdeler Jacco Jansen, die de vrijdag voorafgaand met zijn Yvonne een prachtige trouwdag beleefde, in de benen (en overige ledematen) had zitten. Hierdoor moest wel met een enigszins aangepaste opstelling gestart worden, maar de juiste instelling was in ieder geval aanwezig. En op instelling werd de eerste set uiteindelijk ook binnen geharkt. Want harken was het wat de mannen lieten zien. Dankzij weinig vloeiende aanvallen en een matige service(druk) lieten de Ameidenaren de thuisploeg al in de eerste set lang geloven in een stunt. Uiteindelijk gaf de werklust de doorslag en het is de Ameidenaren te prijzen dat dit opgebracht kon worden: 20-25.

Dronken van vreugde (?) vielen de spelers elkaar in de armen en de in grote getalen aanwezige supportersschare werd bedankt voor de trouwe steun. Dit is het kampioenschap van de samenwerking, de teamspirit, het harde werken en het opstaan na een tegenslag. Maar natuurlijk ook van de mooie en goede wedstrijden, de leuke en fanatieke trainingen, de gezelligheid na wéér een overwinning en simpelweg het spelen van een leuk spelletje. Kortom: machtig mooi.

Uiteraard moet na zo’n eerste set de wedstrijd uitgespeeld worden. Deze kabbelde in deel 2 t/m 4 een beetje voort. Het was weliswaar best spannend af en toe, maar echt goed wilde het maar niet worden. Set 2 was nog voor AVVA, maar deel 3 en 4 gingen naar de voor hun laatste kans strijdende thuisploeg. En dus was er een beslissende vijfde set voor nodig om de winnaar aan te wijzen. Dat leek bij de eerste setpunten Flits te worden, maar op de één of andere manier maakte de spanning iets los in de AVVA spelers. Om het kampioenschap op deze dag extra glans te geven móést er simpelweg gewonnen worden, en dus bleef er gevochten worden voor ieder punt. En met succes, want gesteund door een beetje mazzel was het AVVA dat de wedstrijd naar zich toetrok: 15-17. En dus weer een feestje… Zo’n wedstrijd winnen wordt vaak een sportieve plicht genoemd, maar daar geloven wij niet in. Het is een kwestie van een hekel hebben aan verliezen. En dat hebben we J.

Opvallend moment in de wedstrijd was het invallen van jeugdspeler Daniël Zweeren. Onder begeleiding van een applaus kwam dit 14-jarige talent het veld in, maar onder een nog groter applaus mocht hij na een rondje in het achterveld weer uitrusten van zijn uitstekende invalbeurt. In de tussentijd serveerde hij een aantal prima ballen, waren al zijn passes op maat bij het net en ranselde hij ook nog even een bal van de grond. Klasse gedaan kerel! Blijf je best doen, dan gaan er vast meer invalbeurten volgen in de toekomst.

Na afloop van de wedstrijd was er bier van tegenstander Flits (waarvoor dank!) en waren er felicitaties, bloemen en een fijn bierpakket. Tevens hebben we met elkaar nog heerlijk gegeten van de verse frites en diverse overheerlijke snacks. Bar gezellig, en dat is misschien nog wel het allerbelangrijkst. Mannen het was een prachtseizoen. Maandag nog even nagenieten en Teus een fijne vakantie wensen.

Via deze weg al onze supporters en iedereen die ons een warm hart toedraagt, bedankt voor jullie steun. We hebben het af en toe best spannend gemaakt, maar het is het allemaal waard geweest. Tot volgend seizoen! Tot de derde divisie!

AVVA Heren 1