AVVA pakt eindelijk weer punten

Ameide- In een weinig spannend duel tussen het lager geklasseerde Podarwic en de thuisploeg AVVA is de eindstrijd beslist in een 3-1 overwinning.
AVVA, dat eerder 3 wedstrijden achter elkaar puntloos is gebleven, ontving de punten met open armen. Mentaal is dit wel weer een opsteker voor het team.
Voor AVVA is het seizoen gespeeld, de top is niet meer te halen en degradatie is ook geen issue, dus vanaf nu kan er lekker gevolleybald worden!

In de eerste 2 sets ging AVVA goed van start en kon er eindelijk weer op tempo gespeeld worden. De passes onder leiding van libero Yvonne Oosterom lagen prima en er kon naar hartenlust verdeeld worden. De servicedruk was ook weer in orde en Podarwic kon geen fatsoenlijke aanval bouwen.25-16 en 25-14.

In de derde set was het wellicht een valse start voor AVVA want ineens was er moeite om de passing onder controle te krijgen. Ook het scorend vermogen werd ineens wat minder. Toch vocht AVVA zich, na een aantal punten worstelen, knap terug door de servicedruk op de libero op te voeren en ook deze set ging overtuigend naar de thuisploeg: 25-15.

De winst was binnen.. nu het bonuspunt nog. Echter bleek dit niet helemaal in een stijgende lijn te gaan. AVVA was de kluts volledig kwijt en stond al snel tegen een achterstand aan te kijken. Podarwic begon steeds beter te verdedigen en AVVA liet de teugels wat vieren. Serverend was het allemaal wat liefjes en daar profiteerden de bezoekers van. 16-25.
Een beschamende laatste set zorgt ervoor dat de eerste 4-0 overwinning van 2015 nog even op zich laat wachten.

Vrijdag 13 februari mag AVVA aantreden tegen Sliedrecht Sport om 19.15 uur in de Lockhorst te Sliedrecht. De dag daarna wordt op 14 februari de bekerronde gespeeld in Het Spant te Ameide om 13.00 uur tegen de onbekende tegenstander VC Kessel uit Limburg. Deze dames staan knap 1e in hun poule en hebben iets meer punten dan wij, maar we zullen zien wie er doorgaat in de bekerronde! Volgens mij is het dat weekend precies Carnaval dus wellicht hebben ze daar wel last van na zo’n 150 km rijden.. 🙂