AVVA rocks!

Het was me het thuisdaagje weer wel zeg. Er zat weer van alles op en aan, maar het opvallendste is toch wel dat er eigenlijk louter mooi volleybal gespeeld is. Iedere gespeelde wedstrijd had wel iets moois en dus was het weer genieten geblazen in “ons” sfeervolle Spant.

Het begon vrijdagavond al met een wedstrijd van onze kersverse kampioenen van CMV 6.1. De mannen hebben al hun wedstrijden gewonnen en zijn inmiddels dus echt een maatje te groot voor de CMV. En dus gaan ze de tweede competitiehelft lekker naar de jongens C toe. Dan zijn ze dus wel met te weinig spelers, maar dit gaan we oplossen met leenspelers uit een ander team, dus dat gaat helemaal goed komen.

Zaterdagmorgen was het de beurt aan de jongste competitiespelende leden die we hebben bij AVVA: CMV 5. Deze meiden en jongens vormen sinds een paar maanden een competitieteam en dat gaat meteen hartstikke leuk! Ze hebben er veel plezier in en daar gaat het uiteindelijk allemaal om natuurlijk. Ook deze keer was het weer een leuke en spannende wedstrijd die in vijf sets maar nipt verloren ging. Maar ach, zolang we het maar leuk hebben met elkaar mag een verlies meer of minder de pret niet drukken toch!?

Ook de meiden van CMV 6.3 zouden aan de bak mogen, maar helaas werkte de tomtom van hun tegenstander niet naar behoren en dus ging dit feest niet door. Ook deze meiden zijn dit seizoen lekker bezig met elkaar. De sfeer zit er goed in en de samenwerking met CMV 6.2 gaat ook hartstikke leuk op trainen en dus gaan ze met z’n allen over naar meisjes C. Spannend, maar wel heel erg gaaf natuurlijk. Voor het eerst op zo’n groot veld is toch wel weer even wat anders…

Rond het middaguur speelde heren 3 en jongens C hun wedstrijd. Heren 3 is het hele seizoen eigenlijk al hartstikke goed bezig en met de terugkeer van Lenco Hooikaas en Kees van den Dool kan het in de tweede helft alleen maar nog beter gaan. Welkom terug heren! De wedstrijd tegen WHV leverde niet al te veel problemen op voor onze mannen en af en toe was het spel een streling voor het oog. Relatief nog zo jong met z’n allen en dan toch al zo degelijk spelen; klasse, en dus de 4-0 in the pocket.

Op het andere veld lieten de mannen van de C nog maar eens zien dat ze na DVO toch echt het sterkste team in de competitie (hoofdklasse!) zijn. Het enthousiasme van de boys is groeiende en dat is hun spel ook. Prachtig om te zien dat de mannen van heren 1 hard moeten blijven training om onze aanstormende jeugd voor te blijven! Na drie niet al te lastige sets bleek maar weer eens dat het lastig is om de concentratie vast te houden bij een 3-0 voorsprong. Hoewel het aan het einde nog even spannend werd ging de vierde set uiteindelijk naar Sliedrecht, neemt niet weg dat er prima gespeeld is de eerste seizoenshelft…en nu op naar de B! In de tweede helft hebben jullie daarmee hopelijk iets meer tegenstanders. Het zal spannend worden of jullie ook dan weer zo hoog kunnen eindigen, maar een plekje in de middenmoot moet zeker kunnen.

Hierna was het de beurt aan de meiden van dames 2. Dit nieuw samengestelde team is de competitie ingegaan zonder goed te weten wat het kon verwachten; voor veel speelsters is het spelen in de seniorencompetitie nieuw en de speelsters zijn afkomstig uit drie verschillende teams als we kijken naar vorig seizoen. Het interesseert de meiden allemaal niets, want vanaf het begin van de competitie wordt er hartstikke leuk en goed gevolleybald. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen de gedeeld koploper vormde daar geen uitzondering op. Het plezier en enthousiasme spatte er vanaf bij de meiden. Verdedigend zit het allemaal erg goed in elkaar en ook aanvallend zijn alle speelsters in staat om punten binnen te slaan. Iedere positie is goed bezet en met een portie servicedruk en enthousiast spel werd er een klinkende 4-0 overwinning geboekt! Gelukkig kon de schrijver van dit stuk hier ook eens getuige van zijn, normaal gesproken zijn er altijd verplichtingen na te komen op het andere veld op het moment dat jullie spelen. Leuk om een keer te zien en het ziet er allemaal erg goed uit! Ga zo door en wie weet zit er dan wel iets heel moois in het vat aan het einde van het seizoen…!

Vanaf vier uur mocht meisjes B, waarvan een gedeelte er zojuist met dames 2 een wedstrijd op had zitten, aantreden tegen de koploper uit hun poule: Sliedrecht. De meiden vochten voor wat ze waard waren en bleven ook lang bij tegen het sterke team uit het baggerdorp. Toch waren de Sliedrechtse steeds net te sterk. In de derde set leek het erop dat onze meiden een verdiend punt zouden pakken, maar het mocht niet zo zijn en dus helaas verlies. Een goede motivatie om nog harder te gaan trainen, zodat in de toekomst dergelijke wedstrijden nog beter gespeeld kunnen worden. Blijf ervoor werken, dan komt het vanzelf.

Heren 1 speelde ondertussen op veld 1 en deed dat hartstikke goed. Zie voor de details van hun avonturen het wedstrijdverslag.

Als afsluiter van de dag was het de beurt aan dames 1 tegen hekkensluiter SNA. Ook hiervan volgt ongetwijfeld nog een verslag met alle details. Wat in ieder geval opviel was het geconcentreerde en zeer degelijke spel in de eerste twee sets. Goed serveerwerk, degelijke passing en regelmatig prachtige aanvallen werden er uit de hoge hoed getoverd. Leuk om te zien, nu nog een hele wedstrijd vol zien te houden, maar de dames lijken op de goede weg.

Tot zover de laatste thuisdag van dit kalenderjaar en voor de meeste teams ook meteen de laatste competitiewedstrijd. Komende vrijdagavond speelt CMV 6.3 nog een allerlaatste wedstrijd en heren 1 mag zaterdag nog aantreden tegen Voleco in Ouderkerk a/d IJssel. Zet hem op, en dan lekker de kerstvakantie in. En natuurlijk allemaal tot ziens op het 3e kerstdagtoernooi: ’s morgens voor de jeugd en ’s middags voor de senioren (+ oudste jeugd en uiteraard ook voor de recreanten).