AVVA schrijft historie en promoveert naar de 2de divisie.

Na een domper op 15 april waar AVVA Heren 1 de kampioenswedstrid verloor voor eigen publiek, wisten de heren zich te hergroeperen en uit te rukken naar Horst om de promotie/degradatie wedstrijden te spelen.

Na een lange reis, een kopje koffie en de heerlijke pastasalade van Arjan van den Berg mochten we eindelijk beginnen. De eerste wedstrijd tegen VCE/PSV werd met overmacht gewonnen door de heren uit Ameide. 

In de tweede wedstrijd tegen Hovoc begon AVVA sterk en bouwde een voorsprong op aan het begin van de set. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven, AVVA pakte deze set met 22-25. In de tweede set lieten de heren van Hovoc zien dat ze nog niet verslagen waren. Voor hun eigen publiek pakte zij een comfortabele voorsprong 18-12. Het leek toch echt op een derde set te gaan aankomen. De koppen kwamen voor de laatste keer bij elkaar, de achtervolging was ingezet. Punt voor punt kwamen de heren dichterbij. Uiteindelijk kwamen de twee teams op gelijke hoogte uit 23-23. Dirk-jan Blokland zend de buitenaanval van Hovoc retour, 24-23. Voor de heren uit Ameide was het nog geen realiteit, nog één punt. De bal werd geserveerd door Paul Oevermans, de midden werd aangespeeld door Hovoc, maar niemand kon langs Dirk-jan komen, de bal werd terug gedunkt naar de vloer, 25-23. Wat een vreugde en ontlading kwam er los na dit punt. De mannen van AVVA vlogen elkaar in de armen.

Historie werd geschreven, AVVA heren promoveren voor het eerst in de clubhistorie naar de 2de divisie.