AVVA sluit bewogen seizoen af in stijl!

Ameide- De dames hoofdmacht van AVVA heeft zich in de laatste wedstrijd van het seizoen een laatste keer bewezen door OKK’70 met 4-0 in eigen huis te verslaan. Na het eerdere verlies bij streekgenoot SNA de week daarvoor, was dit een fijne afsluiting voor de Termeise volleybalsters.

In de eerste set had AVVA wat moeite omvloeiend te starten, maar na een aantal serviceseries werd er een gaatje geslagen. Met het ontbreken van spelverdeelster Emmely van Middelkoop (blessure) moest Lisanne ‘t Lam de honneurs waarnemen. Door uitstekend teamwork fietste AVVA redelijk eenvoudig door de eerste set heen. 25-19.

Ook in de tweede set ging het AVVA goed af. Met name Lianne Oosterom scoorde veelvuldig op de buitenkant en OKK’70 had eigenlijk weinig in te brengen. In de slotfase wist de opponent nog dichtbij te komen doordat de foutenlast van AVVA  omhoog ging. Toch werd het niet echt spannend: 25-21.

In de derde set was er echter een ommekeer. AVVA had moeite om de passing onder controle te krijgen en het vervolgens af te maken in de rally. Daardoor wist OKK’70 een voorsprong op te bouwen van zeker 7 punten. De middenaanvalster van OKK’70 was zo’n beetje de enige die het de dames moeilijk maakte. AVVA begon toen aan een inhaalslag door flinke servicedruk. In de slotfase kwam AVVA op gelijke hoogte, maar toch nam OKK’70 het eerste setpoint.
Waar voorheen de koppies gingen hangen, was AVVA nu overtuigd van eigen kracht dat het ook deze set zou pakken. Dat gebeurde ook met een knappe 27-25.

De laatste set was slechts een formaliteit. Coach Leo van Houwelingen zorgde ervoor dat elke speelster speeltijd kreeg waardoor de overwinning echt uit het collectief kwam. 25-17.
Een keurige 4-0 overwinning waardoor de 7e plaats van Vedo’70 werd veroverd.

Het seizoen werd gekenmerkt door blessures (niet zo leuk) en zwangerschappen (wel weer leuk!) van speelsters. Daardoor was het lastig om een vaste lijn te trekken en ook de doelen na te streven.
De 7e plaats is uiteindelijk het hoogst haalbare gebleken. Toch gaan de dames er alles aan doen om volgend jaar te strijden voor een ticket naar de promotieklasse. Met de huidige selectie is dat zeker niet ondenkbaar, zo lang we maar compleet blijven!
Voor ons begint het nieuwe seizoen nu al met de voorbereiding op seizoen 2015-2016. Dan gaan we knallen!
Graag tot volgend jaar en voor sommigen: een fijn en sportief beachvolleybalseizoen gewenst!

Dames 1