AVVA verliest 2e wedstrijd van het seizoen

Ameide- De dameshoofdmacht van AVVA heeft afgelopen zaterdag een matig resultaat geboekt bij Next Volley Dordrecht.
Waar de afgelopen weken regelmatig gestunt werd met het winnen van de 5 setters, moest AVVA het nu doen met 1 punt. (3-1)

In de eerste set waren beide teams wat mat en daardoor ging het gelijk op. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt en aan het net waren de dames niet fel genoeg.
Toch was het Next Volley dat de set op het nippertje binnen wist te slepen. 25-23.

Met de afwezigheid van coach Leo moesten de dames toch zichzelf begeleiden en dat is soms best wel intensief.
Met een andere opstelling moest het dan toch in de tweede set gebeuren. Toch verliep het niet soepel en stond AVVA tegen een flinke achterstand aan te kijken. De servicedruk van Next Volley was stevig en AVVA had moeite om de servicepass onder controle te krijgen. De inhaalslag kwam uiteindelijk te laat. 25-21.

In de derde set was AVVA het spoor volledig bijster. Fouten stapelden zich op en het was gewoon slordig te noemen. De stand geeft dan ook niet helemaal het juiste beeld weer van het verloop van de set. In de slotfase maakte AVVA nog een reeks punten, maar zonder die serie had het saldo beduidend lager uitgevallen. 25-17.

In de vierde set liet AVVA de teugels vieren en bij Next Volley was de concentratie ver te zoeken.
De meiden stonden de hele wedstrijd al te verdedigen en te passen als bezetenen dus scoren in hun veld bleek voor AVVA een uitdaging. In de vierde set ging AVVA die uitdaging aan en met succes.
Met een goede servicedruk stond er binnen no time een score van 9-22 op het bord. Next Volley kwam nog goed terug, maar AVVA maakte de set zelf af: 18-25.

A.s. zaterdag is het de bekerronde waar tegenstander Fusion uit een andere poule in de 1e klasse in Het Spant zal aantreden. Om 14.30 uur is de aanvang van de wedstrijd. Graag tot dan!