AVVA-WHV

Afgelopen vrijdag mochten de dames weer aantreden, dit keer tegen de nummer 1 van de poule; WHV dames 2.
Beide teams begonnen in de eerste set wat mat aan de wedstrijd. Het was stil in de zaal. Lange tijd ging het gelijk op, maar het was WHV die aan het langste eind trok. Zij haalde de eerste set met 22-25 binnen. Wel heerste bij de dames het gevoel dat er meer te behalen viel, er waren immers veel eigen (service)fouten gemaakt.
Met opgeheven hoofd begonnen de dames aan de tweede set. Lisanne, Demi, Anne-Fleur, Marijke, Arianne en Yvonne startte in de basis. Toch ontstond er al snel een voorsprong van 12-9 voor WHV. Dankzij mooi rechtdoor geslagen ballen van Anne-Fleur en een goede serviceserie van Demi stonden de dames al snel weer gelijk, bij een stand van 15-15. Opeens leek alles te kloppen bij AVVA. De verdediging stond als een huis, kort geplaatste ballen werden eruit gelopen en we kwamen zelf aan scoren toe. Door een blokkering van Rinske en een prachtige aanval van Demi stonden de dames opeens voor (20-18). Een lange service serie van Anne-Fleur zorgde voor een aantal punten voorsprong. Het was Lisanne die de laatste punt scoorde, door de bal slim weg te leggen in het centrum. Deze setwinst (25-19) voor AVVA gaf het gevoel dat alles weer mogelijk was in deze wedstrijd.
De derde set startte we met dezelfde opstelling. Ondanks dat we erop gebrand waren om deze wedstrijd meer sets binnen te slepen leek de vechtlust van de dames verdwenen te zijn. Al snel keken we tegen een achterstand aan, 3-7 voor WHV. Een time-out van Cees moest hier verandering in brengen. Cees bracht Janniek in op de plaats van Lotte, waardoor er drie aanvalsters waren. Dit zorgde, mede door een goede service van zowel Anne-Fleur als Janniek, ervoor dat de achterstand werd weggewerkt, 9-9. Toch was het WHV die de voorsprong bleef nemen. Al snel keek AVVA weer tegen een achterstand van 14-19. Er werd opnieuw een time-out genomen door Cees. Hierna leek het alsof de dames er weer in geloofde. Door vechtlust en doorzettingsvermogen wisten de dames dichtbij te komen, maar het was te laat. WHV haalde de derde set binnen met 23-25.
Ook de vierde set werd gestart met dezelfde opstelling. Al snel was het WHV die de voorsprong nam, 4-0. Anne-fleur wist opnieuw een bal op de rechtdoor te scoren. Hierna volgde een goede service serie, waardoor de beide teams bij een score van 6-6 weer gelijk stonden. Tot de 15-15 ging het gelijk op. De verdediging van AVVA klopte en ook aanvallend waren we in staat om te scoren. Door een stevige service van WHV ontstond er weer een kleine achterstand van 15-18. Na een time-out wist AVVA meteen te scoren en al snel stond AVVA zelfs voor, door een pittige service van Demi. Onder luid gejuich vanaf de bank werden de meest onmogelijke ballen van de grond gehaald. Bij een stand van 23-24 was het WHV die een bal in het centrum van AVVA plaatste. We verloren de set alsnog met 23-25.
Helaas heeft deze wedstrijd ons maar 1 punt opgeleverd. Maar we hebben kunnen laten zien dat we mee kunnen komen met de nummer 1 van de poule. Vooraf hadden we waarschijnlijk blij geweest met deze ene punt, maar na de wedstrijd was er sprake van teleurstelling.
Komende vrijdag spelen we opnieuw in het Spant. Om 20:00u zullen we aantreden tegen VCN, welke op de laatste plaats staan. Hopelijk tot dan!