BAM!

De AVVA mannen hebben tegen het laaggeklasseerde Fusion geen misverstand laten bestaan over het verschil in klasse tussen beide teams. In een puike wedstrijd werden de Rotterdammers puntloos naar huis gestuurd: 4-0.

Onduidelijkheid in de passing zorgde er in het eerste speldeel nog wel voor dat de Termeienaren op achterstand kwamen. Het rommelige spel speelde de slimme Fusion serveerder in de kaart en dus diende een 2-7 achterstand weggepoetst te gaan worden. Door terug te vallen op het eigen no-nonsense spel en de nodige werklust ten toon te spreiden was deze valse start snel weggewerkt. Dankzij de hoge aanvalsdruk vanaf iedere positie, inclusief vanachter de 3-meterlijn, wisten de bezoekers regelmatig niet waar ze het zoeken moesten: 25-15.

Het tweede bedrijf liet een vergelijkbaar spelbeeld zien. Zowel aanvallend als verdedigend was AVVA duidelijk de meerdere van de opponent en de spelvreugde spatte er bij de thuisploeg vanaf. Het blijft een kunst om op eigen kracht een wedstrijd attractief te laten zijn en enthousiasme uit te stralen, maar AVVA is daar dit seizoen inmiddels al meerdere keren in geslaagd en zo ook dit keer. Geen gezapigheid maar fris spel, actief verdedigen en veel kracht in de aanval leggen zijn daarbij de kenmerken van dit AVVA. De sympathieke ploeg van Fusion kon hier onvoldoende tegenover stellen: 25-13.

Deel drie kenmerkte zich door het mooiste moment van de wedstrijd. Passer/loper Joshua Blokland werd na een blokactie enigszins uitgedaagd door zijn directe tegenstander aan het net. Bij de eerstvolgende set-up werd Joshua vervolgens op maat bediend en die sloeg de bal zo verschrikkelijk hard langs de blokkering door de benen van een Rotterdamse verdediger dat deze de bal alleen maar gehoord kan hebben. Met het ongeloof in de ogen deed de overigens sportieve tegenstander er maar het zwijgen toe, want het was wel duidelijk dat hier geen kruid tegen gewassen was op deze middag: 25-16.

De laatste set bood vervolgens de kans ervoor te zorgen dat de voltallige selectie in actie zou komen. Ook in de voorgaande sets was er al veelvuldig gewisseld en nu was het de beurt aan Abe Dekkers, het jongste selectielid van de Termeise formatie, om een aantal punten mee te pikken. Met een killblock bekroonde Abe zijn invalbeurt en liet daarmee zien wat we binnen het team allang weten: deze jongeman is op de goede weg en gaat niet met stapjes maar met sprongen vooruit. Al blijft natuurlijk onverminderd gelden dat de inzet 100% zal moeten zijn en blijven om uiteindelijk aansluiting te kunnen vinden met de rest van de selectie. Hetzelfde geldt natuurlijk voor onze andere gastspeler Rick de Groot die in de derde set liet zien vooruitgang te boeken. Uiteindelijk werd ook deze set eenvoudig gewonnen: 25-18.

Al met al een prima pot, maar komende week staat er een potje van een ander kaliber op het programma. Uit in Dordt gaan we een tegenstander treffen die gebrand zal zijn om ons pootje te haken en daar dienen we ons dus tegen te wapenen. De thuiswedstrijd ging moeizaam, alle reden dus om volle bak te trainen de komende week, zodat we goed voorbereid ten tonele zullen verschijnen.