Begin van een inhaalslag? Knappe overwinning van AVVA!

IMG_0152editAmeide- In een turbulente wedstrijd heeft AVVA na een reeks nederlagen eindelijk weer een overwinning behaald. Na vele momenten van spanning en oponthoud wist AVVA 4 punten te pakken van Volley2B die de 6e plaats in de 1e klasse bezet houdt.
Voor AVVA valt er niets meer te halen, behalve misschien de eer! Na een goed begin dit seizoen, ging het halverwege helemaal mis, dus wordt het tijd om een inhaalslag te maken.

De selectie was een beetje mager, maar zeker niet slecht. Demi de Jong en Lotte van Wijk moesten met Meisjes A mee, maar gelukkig deed Leonie Versluis weer mee na een paar maanden afwezigheid. Ook Arianne Lakerveld stond naast het veld klaar om ingezet te worden op het midden indien nodig.

In de eerste set begon AVVA fel tegen de tegenstander uit Bergschenhoek. Toch moest AVVA kort daarna een vervelende service incasseren die hen weer op achterstand bracht. Maar de vechtlust en het collectief waren weer terug van weggeweest. AVVA zocht aansluiting en met name in de slotfase namen de bezoekers de leiding. Het eerste setpoint was voor AVVA, maar die wist het niet te benutten. Ook het volgende setpoint werd vals weggewerkt door Volley2B, die daarna zelfs brutaal op setpoint wist te komen. Echter door een fout aan eigen zijde kreeg AVVA weer vertrouwen en wist de set binnen te harken met 28-26.

In de tweede set begon AVVA dankzij een stevige serviceserie van Arianne Lakerveld, met een ruime voorsprong. Bij een stand van 18-11 sloeg echter het noodlot toe. Spelverdeelster Emmely van Middelkoop kwam bij de landing na een blokkering verkeerd terecht en moest afgevoerd worden met een flinke enkel(band)blessure. Aangezien er geen 2e spelverdeelster is moest de enige wisselspeelster op de bank deze rol overnemen: Middenaanvalster Lisette Blokland. Met enige verwarring, onzekerheid en schrik gingen de dames vervolgens het veld in na een korte onderbreking. Na een aantal punten bleek dat Volley2B helemaal niet wilde profiteren van de onzekerheid aan de Termeise zijde want de ene fout na de andere werd gemaakt. Het team van Volley2B bleek, op een paar na, niet het meest sportieve team te zijn en AVVA werd daardoor juist alleen maar weer in het zadel gehesen en met de nodige improvisatie en positiewisselingen ging de set heel knap naar de thuisploeg: 25-23.

In de derde set nam Lisanne ’t Lam de spelverdeling over en switchte middenaanvalster Anne-Fleur den Hartog naar de buitenkant. Het aantal wijzigingen in de opstelling eiste op dat moment zijn tol. Hoewel iedereen uit de voeten kon met de toegewezen positie, werden er teveel persoonlijke fouten gemaakt waardoor AVVA de set eigenlijk weggaf. Ook Volley2B moest aan het begin van de 3e set een blessuregeval incasseren, maar kon dit beter oplossen dan AVVA in de vorige set.
AVVA wist in de slotfase nog wat punten te sprokkelen middels een goede serviceserie van Leonie Versluis, maar moest opgeven bij 18-25.

In de 4e set begon AVVA weer met meer wilskracht. De passes werden keurig afgeleverd en ook de set ups werden constanter. Met een flinke dosis lef en doorzettingsvermogen volleybalde AVVA stevig door. 25-18. Een fantastische prestatie gezien de resultaten van de vorige wedstrijden. Met nog 3 wedstrijden te gaan is het seizoen bijna weer ten einde gekomen. We zullen toch weer een beetje moeten improviseren als blijkt dat Emmely uitgeschakeld is. De motivatie is er weer en dat is precies wat we nodig hadden. Meiden en coach bedankt! J