Beschamend setverlies heren 1

De AVVA mannen zochten na de 3-1 overwinning op Meerkerk met het schaamrood op de kaken de gezellige bar van Het Spant op. Het cadeautje van de buren uit Ammers, die midweeks koploper Move4u met 3-1 te kijk zette, werd op deze wijze slechts gedeeltelijk uitgepakt.

De start van de Ameidenaren was degelijk. Echt groots was het niet wat de thuisploeg liet zien, maar er werden weinig fouten gemaakt en dus leek het een gemakkelijke middag te gaan worden. Halverwege het eerste deel haperde de passing en aanval enigszins, maar problemen leverde dit allerminst op: 25-17.

Vanaf het begin van de tweede set toonde Meerkerk wel de juiste instelling door keihard te werken voor iedere  bal, terwijl de Termeinaren er als makke schapen bij stonden. De 3-meteraanval, normaal goed voor de nodige punten, liep voor geen meter. In plaats van het zoeken naar andere oplossing bleven de Ameidenaren echter volharden in het weggeven van de punten. Ook het ontbreken van servicedruk speelde de bezoekers in de kaart; de Meerkerkse spelverdeler hoefde zich nauwelijks in te spannen om goed onder de bal te komen en aanvallend was het voor met name de buitenspelers een koud kunstje om de gaten in de statische Ameide defensie te vinden: 20-25.

Peter van der Grijn, wegens blessures tijdelijk als oproepkracht beschikbaar voor de AVVA mannen, moest in het derde bedrijf ingebracht worden om orde op zaken te stellen. De routinier die wel voor hetere vuren gestaan heeft deed dit met verve. Degelijke passing en een aantal slimme aanvallen kenmerkte zijn spel en samen met de eveneens positieve inbreng van diagonaalspeler Bert Uittenbogaard zorgde dit voor de ommekeer in de wedstrijd. Het geloof aan Meerkerkse zijde ebde weg en dat bleek terecht: 25-18.

De bezoekers wilde in het vierde speldeel maar wat graag weer aansluiting vinden met de Termeienaren, maar het was aan Ameide kant debutant Erik Oevermans die op de middenpositie alle aandacht op zich vestigde. Zowel aanvallend als blokkerend pikte hij meerdere punten mee en in het achterveld presteerde hij het om direct één van de steunpilaren in de verdediging te zijn. De zwart-gele brigade kreeg aanvallend dan ook geen poot meer aan de grond: 25-11.

Heel jammer van de tweede set, maar genoeg positieve punten leverde de wedstrijd uiteindelijk dus ook op; in de breedte is AVVA simpelweg een stuk sterker dan aan het begin van het seizoen en de wetenschap dat een wissel eerder een verbetering dan een verslechtering oplevert geeft vertrouwen. We kijken daarom vooruit en dan zien we dat komend weekeinde de halve finale van de beker op het programma staat. Om 17.00u vangt de wedstrijd aan in Dordrecht. Tegen WIK, en dus een heuse derby. In de competitie werd weliswaar twee keer gewonnen, gemakkelijk ging dit lang niet altijd. Bovendien; WIK heeft afgelopen week aangetoond in uitstekende vorm te zijn door de koploper te vernederen, dus AVVA is gewaarschuwd!

Tot slot: publiek bedankt, het zag er gezellig druk uit. Hopelijk wordt het 18 april een doldwaze boel… En natuurlijk ook een bedankje richting Peter, Erik en Wessel; top dat jullie er bij wilde zijn en ons zo uit de brand hebben geholpen!