Dames 1 moet snel vergeten…

Hoopvol en vol goede moed ging Dames 1 vorige week op pad met twee auto’s volgeladen richting Krimpen aan den IJssel. Helaas zonder Lisanne die haar dromen wel waarmaakte in Disneyland met haar grote liefde. Gelukkig hadden we een goede vervangster op de spelverdeling: Janniek van den Berg. De start in de kleedkamer was wat onrustig doordat een speelster één schoen bij zich had. Dit werd opgelost en de wedstrijd kon starten met volledige bezetting én schoenen.

De eerste set werd gestart met Janniek op de spelverdeling, Rinske en Lisette op de midden, Marijke en Demi op de buiten, Gyselle op diagonaal en Yvonne op de libero positie. Ze zeggen wel eens: een goed begin is het halve werk. Dit is een mooi streven, maar dames 1 kon dit goede begin niet neerzetten. Door acht verkeerde services van de tien punten die de tegenstander had, liepen we vanaf het begin achter de feiten aan. Aan het einde van deze set maakte Dames 1 zich boos en krabbelde terug, helaas was dit terugkrabbelen te laat. Dit maakte dat deze set eindigde in een overwinning voor Krimpen (25-22)

Na een peptalk van Cees stonden de koppies weer dezelfde kant op én omhoog, waardoor er vol vertrouwen gestart werd aan de tweede set. Deze keer zonder service fouten wat vertrouwen gaf binnen het hele team. Anne-Fleur en Gyselle hebben deze set lange service series laten zien, waardoor we al snel op voorsprong kwamen. Toch werd het deze set nog spannend en moesten we alle zeilen bijzetten om de winst binnen te harken. Dames 1 zette door, inclusief inzet, en won deze set met 25-21.

Set drie en set vier werden getypeerd door een aantal dingen:
– slechte servicepass
– weinig aanval
– matige service
– beroerde verdediging
– hangende koppies
Kort samengevat; vreselijk. De wissels die gedaan werden zorgden niet voor betere prestaties binnen het team. De koppies bleven hangen en dit zorgde voor een afgang in de derde en vierde set.

Een kofferbak met weinig punten erin, daar houden we niet van bij Dames 1. We kunnen hier nog lang over napraten, maar het feit blijft dat we aan de slag moeten met Dames 1 en vol goede moed, met de koppies omhoog, naar de volgende wedstrijd moeten kijken. Eerst wacht Dames 1 een aantal bekerwedstrijden op zaterdag 19 oktober in Oud-Beijerland. Dan op vrijdag 1 november tegen de oude bekenden van Cees: Sliedrecht Sport in de Basis.