Dames 1 start hoopvol aan de competitie!

Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 van AVVA de 1e competitie wedstrijd van het nieuwe volleybalseizoen 2019/2020. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Haaften Kwiek in Haaften. De wedstrijd werd gespeeld met 8 speelsters en gecoacht door trainer Cees Adriaanse. Afgelopen week hadden de dames van AVVA een oefenwedstrijd gespeeld tegen SNA(2-2) maar nu ging het om het echie!

Lisanne heeft de nieuwe functie van spelverdeelster, een groot verschil t.o.v. vorig seizoen. De starting six waren Lisanne, Lotte, Rinske, Lisette, Anne-Fleur, Demi en Yvonne uiteraard op haar vertrouwde libero positie. Gyselle begon op de bank De eerste set begonnen de dames van AVVA scherp aan de wedstrijd en wilde een goed resultaat halen tegen de promovendus. Hoewel de afstemming nog verder moet groeien en finetunen, werd er gevarieerd aangevallen, geslagen ballen werden afgewisseld met mooie plaats ballen. De 1e set was onze service te wisselend en de eigen fouten gaven Haaften de kans dat ze bij konden blijven. Toch waren de dames van AVVA het die de 1e set terecht binnenhaalde 23-25.

De dames van Haaften kregen hier vertrouwen van en de 2e set waren de rollen omgedraaid. AVVA startte de 2e set met dezelfde opstelling. De start was echter minder goed. We kregen de service niet goed onder controle waardoor wij op achterstand kwamen en speelden zonder overtuiging, slordig en rommelig. Geen goede service druk en veel klutsballen vielen allemaal in het voordeel van Haaften en zij wonnen dan ook verdiend de 2e set met 25-15.

De derde set startte we met Gyselle op de plaats van Lotte. We stonden weer gelijk en om punten hier te halen moest de druk opgevoerd worden. In het begin van deze set ging er duidelijk een knop om bij de dames van AVVA. Het werd een heel ander spel. Door ‘gewoon lekker te volleyballen’ verliep het spel erg soepel. Alles liep passend, aanvallend en er werd goed verdedigd. Als coach kan je dan alleen maar tevreden zijn. Al snel hadden we een grote voorsprong, door mooie serviceseries van Gyselle en Demi, die de dames van Haaften niet meer konden inhalen. Ook Lotte die halverwege de 3e set erin kwam voor Anne-Fleur maakte een sterke service serie. Deze set hebben we gewonnen met 19-25.

In de 4e set hadden we dezelfde opstelling zoals we de 3e set waren geëindigd. Natuurlijk waren we gebrand om te winnen en dat was in het spel te zien. De winst in de 3e set gaf ons een flinke boost en gingen we de 4e set met veel vertrouwen in waardoor we een meer zelfverzekerd spel konden laten zien. Passend werd Haaften Kwiek steeds meer onder druk gezet en konden we goed profiteren van de gemakkelijke ballen zodat Lisanne onze aanvalsters Rinske en Demi goed en steeds beter kon bedienen. Ook deze set kwamen we aan de leiding en hebben wij de set probleemloos afgesloten met winst 20-25. Een 1-3 winst, mooi resultaat! Weer hard trainen en op naar de volgende wedstrijd!