Dames 1 uitgeschakeld in de 1e ronde Beker

Oud-Beijerland– AVVA DS1 is afgelopen zaterdag afgereisd naar Oud-Beijerland voor een druk programma bekerwedstrijden. Yvonne, Arianne en Anne-Fleur waren afwezig, maar gelukkig wilde Lotte Schiphof mee als backup.
Tegenstanders voor deze dag waren Intermezzo (2e klasse), Next Volley Dordrecht (2e klasse) en DVO (1e klasse).

De eerste wedstrijd werd afgetrapt tegen Next Volley. Dit team staat bovenaan in de 2e klasse en dat lijkt volledig terecht. In de eerste set keek AVVA onder flinke servicedruk al snel tegen een flinke achterstand aan. De pass kwam niet goed aan bij het net en daardoor kon er geen goede aanval opgebouwd worden. Het vertrouwen in elkaar om achterin op de juiste plek te staan hangt dan ook aan een zijden draadje. Ook onzekerheid in de verdeling of het overnemen van de bal zorgde voor veel miscommunicatie. De eerste set ging dan ook volledig terecht naar Next Volley met 25-16.

Ook de tweede set leek een herhaling te worden van de eerste set. Een 5-0 achterstand op het scorebord was binnen no-time een feit. AVVA kon niet genoeg druk uitoefenen en door wat persoonlijke fouten liep de score snel op. Toch was er een ommekeer toen Marijke de Groot en Demi de Jong begonnen aan een paar ijzersterke serviceseries (die overigens niet alleen in deze wedstrijd goed van pas kwamen). Punt voor punt kwam AVVA meer in de wedstrijd en konden de dames weer geloven in een overwinning.
Next Volley had weinig meer in te brengen op deze versnelling en moest toekijken hoe AVVA dichterbij en zelfs langszij kwam. In de spelverdeling liep het steeds beter en kon er meer aangevallen worden. Waar iedereen dacht dat het onmogelijk was pakte AVVA toch knap de set: 22-25. Eerste uitslag van de dag: 1-1.

Warm lopen hoefde niet meer, de volgende wedstrijd tegen Intermezzo stond meteen op het programma. Dit team staat in de middenmoot van de 2e klasse en hier was duidelijk meer te halen voor AVVA. Toch was het wederom bij aanvang van de eerste set hetzelfde liedje. AVVA stond weer tegen een flinke achterstand te kijken. Toch gingen de koppies dit keer niet omlaag en met een paar sterke service series speelde AVVA ijzersterk. Aanvallend werden er een paar prachtige ballen ingeslagen en ook kon Intermezzo de prikballen niet van de grond halen. Door de enorme achterstand werd de set niet heel ruim gewonnen, maar het spel was enorm verbeterd: 25-22.

De tweede set begon AVVA comfortabel door nu zelf een voorsprong te pakken. Toch gaf Intermezzo niet op en pakte weer wat punten terug. In het middelste bedrijf liep AVVA toch weer flink uit en het plezier bij alle dames was van de gezichten te lezen. Iedereen pakte haar puntjes mee en het liep lekker. Omdat vaste libero Yvonne Jansen afwezig was, heeft Gyselle Blokland ingevallen tijdens de eerste 2 wedstrijden. Toch is haar voorkeurspositie diagonaal en toen AVVA besloot om zonder libero verder te spelen kwam er wat meer rust in veld doordat iedereen op zijn ‘eigen’ positie stond.
In de slotfase verzuimde AVVA toch om het setpoint te pakken waardoor het onnodig spannend werd en coach Cees Adriaanse nog moest ingrijpen. Uiteindelijk viel de bal toch op de grond bij 25-23. 2-0 winst!

Vervolgens moest er 2 wedstrijden gewacht worden op de laatste en allesbeslissende pot. Om de tijd te doden hebben de dames een kaartje gelegd en was het goed voor de team spirit om ook eens op een andere manier een spelletje te spelen! 😉

DVO was de laatste tegenstander en ook de meest geduchte. Dit team stond sterk te spelen en had bovendien beide wedstrijden ook met 2-0 (dik) gewonnen. Na een goede warming up (de meeste speelsters hadden het koude zweet nog in het shirt, maar was ook de spierpijn al stiekem in de benen geslopen), kon er met goede moed begonnen worden aan de laatste wedstrijd van de dag. Annelies van Es had de coaching overgenomen omdat Cees Adriaanse elders moest fluiten.

AVVA begon sterk en fel aan de 1e set. Toch was het DVO die snel de leiding nam en de druk opvoerde. Met name in de service en het scoren via ‘de handen’ pakten zij de punten mee. AVVA kon moeilijk antwoord geven toen de passing weer minder ging en er daardoor voorspelbaar gespeeld werd. Toch gaven de dames niet op en werd er gestreden tot het laatste punt dat aan de kant van DVO viel: 25-20.

Op dat moment was DVO zeker van winst in de poule dus kon AVVA het ook los laten. Gevolg dat Gyselle Blokland weer lekker op haar diagonaalpositie stond te spelen en we een prima 2e set gespeeld hebben. DVO had het zeker niet gemakkelijk en daardoor werd het zelfs even spannend in de slotfase. Toch sloeg de vermoeidheid toe en kreeg AVVA de bal niet meer op grond met dezelfde energie als daarvoor. 25-22.

Voor AVVA was dit weer een goede dag om te oefenen en te wennen aan elkaar als ‘nieuw’ team. Er waren veel positieve momenten waarop de dames goed gespeeld hebben en het gevoel hebben dat er mooie dingen kunnen ontstaan komende tijd. Ook de gezelligheid tijdens en tussen de wedstrijden door, zijn ook belangrijk. Kortom, een leuke, lange, maar productieve dag die heerlijk afgesloten werd bij de Mac. Op naar de volgende competitiewedstrijd: vrijdag 1 november in Sliedrecht tegen Cees’ clubbie.