Dames 1 wint de onderlinge strijd in Termei!

Op maandagavond stond de wedstrijd AVVA DS 1 tegen AVVA DS 2 op het programma. Twee teams die elkaar goed kennen en weten wat elkaars sterke en zwakke punten zijn. Beide ploegen staan onderin en kunnen de punten hard gebruiken. De ingrediƫnten voor een spannende pot waren aanwezig en dit werd het ook zeker. Beide teams speelde erg fanatiek en deden er alles aan om de wedstrijd te winnen, gesteund door een tribune met fanatieke supporters.
De eerste set gaat erg gelijk op. Het lukt beide ploegen niet om weg te lopen bij de tegenstander. Dames 1 had de passing goed onder controle waardoor er mooie ballen werden geslagen. Echter werden de dames een aantal keer verrast door de prikballen van Janniek. Halverwege de set stond het dan ook 12-12. Veel services werden uitgeslagen en beide ploegen kwamen niet aan een goede serie toe. Uiteindelijk leidde dit tot een 25-25 stand. Nu lukt het dames 1 wel om mooie service punten te maken. Dit zorgt ervoor dat de eerste set wordt gewonnen door dames 1 met 27-25.
De tweede set zijn de dames weer aan elkaar gewaagd. Door een goede service serie van Lisanne lukt het dames 1 om uit te lopen naar 18-11. Ondanks de achterstand geeft dames 2 niet op. Ze komen zelfs terug tot 21-20, mede door een aantal harde ballen van Marijke. Gelukkig is dames 1 weer op tijd bij de les wordt de tweede set ook gewonnen met een stand van 25-20.
De derde set is wederom een spannende set. Het gaat gelijk op. Beide teams spelen nog steeds erg fanatiek en de set kan tot het eind beide kanten op. Uiteindelijk lukt het dames 1 om de set nipt met 25-23 te winnen.
De vierde set begint dames 1 sterk. Dit resulteert in een 5-0 voorsprong. Tijdens de set heeft Anne-Fleur mooie rechtdoor geslagen ballen waar dames 2 veel moeite mee heeft. Echter geeft dames 2 niet op. Dames 1 komt steeds meer in moeilijkheden. Halverwege de set raakt Lisette geblesseerd aan haar vinger. Een bal komt ongelukkig op haar vinger terecht en de vinger schiet uit de kom. Gelukkig lukt het haar om de vinger zelf terug te zetten. De blessure komt het spel niet ten goede en dames 1 speelt erg onrustig. De twee ingevallen meiden uit Meisjes A deden hun best om het goed te maken. Beide meiden stonden niet op hun eigen plek in het veld en dat maakte het lastig. Dames 2 profiteerde hiervan en weet met een sterke eindsprint de set met 15-25 te winnen.
Vrijdag 22 november reist koploper WHV DS2 af naar Het Spant. Wij kunnen jullie steun hard gebruiken om deze overwinning een goed vervolg te geven. De wedstrijd start om 20.00 uur. Tot dan!