Dames 2 maakt de prognose meer dan waar

Afgelopen zaterdag liet dames 2 voor een (in vergelijking met andere wedstrijden) groot publiek zien ook de top 5 van de poule aan te kunnen. Van Sliedrecht sport dames 11 werd overtuigend gewonnen met 4-0, maar op sommige moment maakten de dames het toch wel spannend.

Tijdens het inslaan maakte Sliedrecht grote indruk door veel ballen hard richting de achterlijn te slaan, de winst zou de dames dus niet in de schoot geworpen worden. Desondanks werd vol overtuiging de eerste set ingegaan, iets wat tegen WHV vorige week miste. Mede door deze overtuiging liep AVVA redelijk uit, maar Sliedrecht was niet van plan om zich helemaal weg te laten slaan. Gelukkig was de opgebouwde voorsprong genoeg om de set te pakken met 25-22. Aan het begin van de tweede set beet Sliedrecht weinig van zich af. Hierdoor en door een goede servicedruk werd een flinke voorsprong gepakt. De set leek dan ook naar AVVA te gaan, maar doordat de scherpe bij de dames wegviel en goede service series aan de kant van Sliedrecht kwamen ze steeds dichterbij. Uiteindelijk wist AVVA de set toch binnen te slepen met 25-21.

In de derde set ging het lang gelijk op, maar ook deze set pakten de dames. Deze keer wel met een kleinere marge met een setstand van 25-23. De vierde set was het tijd voor de grote wisseltruc van Peter. Gyselle, normaal diagonaal aanvaller, verving Janniek een set als spelverdeler. Hierdoor moest Annelieke van de buiten naar de diagonaal verplaatsen en Rinske werd een set paser-loper in plaats van midden aanvalster. Dit bleek te werken; de set resulteerde in 25-17. Waarmee alle 5 punten in Ameide bleven.

Na afloop waren de reacties van het publiek positief en ook de dames waren blij dat het publiek enthousiast meeleefde. Volgende week staat het eerste team van Vridos op het programma, die momenteel zesde in het klassement staan. Toch moet dit team niet onderschat worden en zal dezelfde overtuiging als tegen Sliedrecht nodig zijn om weer een overwinning te boeken.