Dames 2 met winst de kerst in

De afgelopen 2 wedstrijden waren niet de beste uit het seizoen van dames 2. Van vridos werd wel met 4-0 gewonnen, maar met weinig overtuiging. Vorige week donderdag was er het eerste verlies van 3-1 tegen via. Kortom, het was tijd om het tij te keren en tegen wie kon dat beter dan tegen WIK?!

De eerste set ging WIK er vol enthousiasme in, maar AVVA liet zich hier niet door intimideren. Door het spelen van het eigen spelletje, dit kwam door de sterke services van onder andere Mandy. Zo werd de eerste set redelijk makkelijk binnen gehaald met 25-13. Ook de tweede set wist AVVA WIK eronder te krijgen, zeker van de sterke aanval van Rinske en het blok van Denise had WIK niet terug. Deze set resulteerde in een winst van 25-16.

De derde set werd het spannender. WIK kwam heel dichtbij, maar gelukkig wisten de dames de rust te bewaren. Door keurige set-ups van Janniek en de constante pass van Gyselle en Arianne kon ook deze set binnen gesleept worden. Wel met een iets krappere marge: 25-22. De laatste set ging het helaas de verkeerde kant op. Door een lastige serves kwam WIK op een flinke voorsprong. Ondanks dat AVVA er nog vol voor ging, mocht het niet baten. Deze set werd helaas verloren met 25-19.

Kortom, de dames kunnen met een goed gevoel de kerst in, maar stilzitten in de kerstvakantie is er niet bij! De eerste wedstrijd van volgend jaar wordt namelijk tegen de nummer 2, SNA, gespeeld, die slechts een paar punten achter AVVA staat. De strijd is dus nog niet gestreden en volgend jaar beloofd een spannende tweede seizoenshelft te worden!