Dames 2 voor het eerst echt aan de bak

De afgelopen wedstrijden voor dames 2 verliepen gemakkelijk: slecht 1 set was er verloren gegaan in 5 wedstrijden Maar afgelopen vrijdagavond was het toch echt tijd om vol voor de winst te gaan! De tegenstander was het derde damesteam van WHV, wat betekende dat de eer van trainer Stefan Arp op het spel stond. Om half 8 was het tijd om aan te treden in De Schildkamp, maar helaas zonder vaste coach Peter van der Grijn die zelf een wedstrijd had. Dus moest Stefan eraan geloven: AVVA coachen in het hol van de leeuw…

De eerste set was er weinig overtuiging bij AVVA en WHV wilde toch ook wel graag laten zien wat ze in hun mars hadden. Dit resulteerde in een verlies van 25-21 voor AVVA. De tweede set was de overtuiging nog steeds niet compleet, ook dit leidde tot een verlies van 25-21. De derde set had AVVA een doel voor ogen: WHV dwingen tot een vijfde set! De overtuiging kwam er en alle speelsters begonnen te geloven dat winst nog steeds mogelijk was. Helaas werd de ruime voorsprong die was opgebouwd tijdens de set deels weggeven door een hele goede servicebeurt aan de kant van WHV, toch wist AVVA de set te pakken met 22-25.

Toen de vierde set werd ingegaan was één ding duidelijk: deze moest gepakt worden om de winst nog in het oog te houden. AVVA ging er vol in, maar ook WHV was niet van plan om zomaar de winst aan de tegenpartij te geven! Dit resulteerde in een billen knijpende vierde set waarbij het lange tijd gelijk opging, maar AVVA uiteindelijk toch aan het langste eind trok en de set pakte met 29-31. En toen kwam de allesbeslissende vijfde set… Beide teams gingen vol de strijd met elkaar aan, maar tegen het enthousiasme van AVVA kon WHV niet op. De vijfde set eindigde in een stand van 8-15 in het voordeel van AVVA. De wedstrijd eindigde dus in 3-2 en AVVA kon 3 punten mee terug nemen naar Ameide.

Aankomende zaterdag treden de dames aan tegen Sliedrecht Sport, door wie ze op de hielen worden gezeten in het klassement. Het zou fantastisch zijn als het publiek tijdens de time-outs van heren 1 toch af en toe een keertje de dames zouden aanmoedigen!

PS. Dames, goed nieuws voor jullie, heren 1 heeft geen wedstrijd a.s. zaterdag en dus kan al het publiek zich op jullie wedstrijd focussen. Inclusief de spelers van heren 1 zelf! Voor deze topper spelen jullie dus gewoon op veld 1, zodat iedereen alles meekrijgt van deze ongetwijfeld spannende strijd. Zet hem op!