Dé wedstrijd van Dames 1

Het is vrijdagavond 7 februari en het loopt tegen een uur of 20:00. Een flinke herrie klinkt in de zaal van het Spant en vanuit de kantine. In de zaal bereiden de speelsters van AVVA 1 zich voor de tweede wedstrijd in deze week. Maandag ondanks verlies 3-2 een sterke wedstrijd gespeeld tegen WHV 2. Vanavond op het programma staat de derby tegen Sliedrecht Sport dames 5, een team dat ook getraind wordt door Cees. Met de vaste speelsters van dames 2, Arianne, Gyselle, Janniek en Marijke die standaard meedoen om de volledige breedte van de selectie te kunnen benutten. Super meiden, dat jullie elke keer weer mee doen!

In de wetenschap dat we een goed resultaat neer wilden zetten, werd fanatiek aan de eerste set begonnen. De starting six: Lisanne, Lotte, Anne-Fleur, Lisette, Rinske en Demi. Ondanks dat het scoreverloop in de eerste punten gelijk opgaand was, wist AVVA tegen het einde van de set toch een gaatje te pakken, mede door de sterke en scorende aanvalsters Rinske, Arianne en Demi die goed bediend werden door Lisanne wist Sliedrecht Sport de kleine voorsprong van AVVA niet meer (25-23) te dichten.

Ook in de tweede set met Marijke en Arianne voor Lisette en Anne-Fleur werd met overtuiging en passie gespeeld. Het enthousiaste publiek bracht de extra sfeer er goed in op de tribune – Met een stabiele passing, goed verdedigend werk en wederom een soepel lopende middenas en diagonaal werd de set met 25-20 binnengehaald. De tweede set was er een uit het boekje. Goede servicedruk, verdedigend werden er veel ballen van de grond gehaald en de rally’s werden goed afgemaakt.

Toch was het Sliedrecht Sport dat beter aan de derde set begon. Een klein gaatje werd geslagen en AVVA leek niet bij machte om dit te dichten (3-9). Dit bleek echter het goede moment om de volledige breedte van de selectie te gaan gebruiken. Lisanne en Lotte maakten plaats voor Janniek en Gyselle. Enkele technische en tactische wijzigingen/wissels werden doorgevoerd en de bravoure en overtuiging in het spel van AVVA werd teruggevonden. Toch was het Sliedrecht Sport dat op 21-23 de beste papieren leek te hebben om de set winnend af te sluiten. Echter, nu was het AVVA dat een alles-of-niets mentaliteit in de strijd gooide en met een goede serve serie van Arianne werd het verschil gedicht 23-23. Op 24-23 was het AVVA dat als eerste op setpunt kwam. Alhoewel de aanval van Sliedrecht Sport het blok wist te passeren, bleek de daaropvolgende verdediging, gevolgd door eigen aanval die binnen de lijnen geslagen werd geslagen (25-23) beslissend. Vier punten in de pocket en een vierde set te gaan voor een bonuspunt.

Al snel stond Sliedrecht Sport in de vierde set op een ruime voorsprong. AVVA leek genoegen te nemen met een 3-1 winst. AVVA pruttelde hier een daar nog een beetje tegen, maar de genomen voorsprong werd gestaag door Sliedrecht Sport uitgebouwd. (12-20) Enkele wissels, Marijke die een puike pot speelde, maakte plaats voor Demi en Lotte kwam erin voor Gyselle. Geweldig serveerwerk van Demi zette de passlinie van Sliedrecht Sport goed onder druk, waardoor de aanvallende keuzes van beperkt werden.

De serviceserie van Demi van 12-20 tot 21-20 bracht de wedstijd weer helemaal terug. Een 3-1 winst hangt in de lucht maar AVVA wilde nu meer en aan het einde van de set rechten de dames van AVVA hun rug en weten de beslissende set met 26-24 binnen te halen. De bonuspunt is in de knip.

Zoals alle setstanden tot op heden laten zien, zijn beide teams erg aan elkaar gewaagd.

Het spel was niet altijd even sprankelend, maar dat wordt in grote mate gecompenseerd met vechtlust en enthousiasme. Alhoewel de eindstand van de vierde set (26-24) ook een minimaal verschil laat zien, waren de dames van AVVA de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Op cruciale momenten werd druk gezet en werden de punten binnengehaald. Samenvattend: een mooie overwinning (4-0) in de competitie geboekt en stijgt AVVA naar de 8e plaats op de ranglijst.