Een hoopvolle start!

Jullie zullen wel denken, gaat Heren 3 nu ook wedstrijdverslagen maken? Het leek ons leuk om met alle lezers van de AVVA site dit nieuwe seizoen te delen, dus hierbij! We hopen jullie na elke wedstrijd een kort verslag van onze wedstrijd aan te bieden.

Ondanks dat we vorig jaar derde geworden zijn in de 3e klasse, hebben we toch de kans gekregen om onszelf te bewijzen in de 2e klasse. En afgelopen vrijdag was het eindelijk zover, onze eerste wedstrijd. We speelden om 21:15 uit tegen VCN5, dus niet bepaald een standaard tijd. Ons doel: minimaal één puntje mee terug nemen.

Dat we in de 2e klasse aanbeland waren, werd tijdens het inslaan al goed duidelijk. De tegenstander beschikte over veel meer lengte en aanvalskracht dan de tegenstanders vorig jaar. Ook tijdens de eerste set was dit goed merkbaar en onze libero Sietse van den Berg kreeg veel harde ballen op zich af geslagen. We speelden de eerste set goed, maar misten vooral aanvalsdruk. VCN won de eerste set redelijk makkelijk; 25-18.

Eigenlijk was de tweede set hetzelfde verhaal. We begonnen ongewijzigd, omdat we toch een behoorlijke eerste set hadden neergezet, maar misten de aanvalsdruk om VCN pijn te doen. We kwamen na een grote achterstand goed terug, maar moesten ook de tweede set gewonnen geven: 25-19. Tijdens de hele wedstrijd stonden we goed te serveren en te verdedigen en in de derde set wierp dat zijn vruchten af. De tegenstander raakte toch enigszins vermoeid en bij een tussenstand van 22-20 voor ons dachten we de derde set in ’the pocket’ te hebben. Helaas konden we daarna de goede services van VCN niet goed verwerken en bleef de derde set ook in Capelse handen; 26-24.

De derde en vierde set mocht Kees van den Dool starten en dat bracht met name in de vierde set extra scherpte in de blokkering. Met name in deze laatste set had de Nevobo scheidsrechter in opleiding zijn handen vol aan beide tegenstanders, en nam hij een aantal dubieuze beslissingen. Dat pakte voor ons aan het einde erg goed uit, en zo namen we toch het felbegeerde eerste punt mee terug naar Ameide. Zaterdag mogen we om 12:30 aantreden tegen Vridos H2 thuis, dus dan wacht weer een leuke pot!