Eerste verlies heren 1

De heren van AVVA zijn hun ongeslagen status kwijtgeraakt tegen de nummer drie van de ranglijst. Een 2-0 achterstand in eigen huis werd weliswaar nog goedgemaakt, maar in de spannende laatste set viel het kwartje alsnog de verkeerde kant op voor de koploper.

De start van de thuisploeg was ronduit miserabel te noemen. Passend liep het niet bij de Ameidenaren en in de aanval kon, mede door goed blokkerend werk van de bezoekers, geen vuist worden gemaakt. Flits profiteerde hier gretig van en begon vele malen scherper aan het onderlinge treffen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat AVVA op grote achterstand kwam en op een grote setnederlaag afstevende. In de slotfase werden er toch nog wat puntjes gesprokkeld waarmee de uitslag groot was, maar niet zo vernederend als het geval had kunnen zijn: 15-25.

Dat het in het tweede bedrijf anders moest was voor iedereen duidelijk, maar doordat er meerdere spelers hun normale niveau niet wisten te behalen moest het vooral van hard werken en gedisciplineerd spel komen. Helaas liet AVVA ook op dat front wat steekjes vallen en dus kon Flits simpel bijblijven. Met name het verschil in blokkerend vermogen zorgde voor de nodige problemen aan AVVA zijde. Via 19-25 was een 0-2 achterstand het logische gevolg.

Een aantal omzettingen in de derde set zorgde voor nieuw elan aan de kant van de thuisploeg. Daarbij dient aangetekend te worden dat het niveau aan Flits zijde omlaag ging, hetgeen bijvoorbeeld ook bleek uit de vele foutservices die de ploeg produceerde. Via Bert Uittenbogaard zorgde AVVA er echter op eigen kracht voor dat het blokkerend beter ging lopen en dat was precies wat de ploeg nodig had om de wil aan de tegenstander op te leggen. De bezoekers kregen het steeds lastiger om te scoren en via tweemaal 25-20 leek AVVA een onvermijdelijke nederlaag toch nog af te gaan wenden.

De spannende vijfde set wees vervolgens anders uit; de stand ging continu gelijk op, al kreeg AVVA absoluut kansen om uit te lopen. Door een aantaal aanvallen buiten de lijnen te slaan werd Flits echter in leven gehouden en hiervoor kregen de Ameidenaren de rekening uiteindelijk gepresenteerd. Het eerste wedstrijdpunt was nog voor AVVA, maar uiteindelijk was het Flits dat met de overwinning aan de haal ging: 14-16.