Geen Flitsende start, maar misschien toch door?

Groot-Ammers/Ameide: De eerste bekerronde van regio Zuid zit er weer op en na 3 gespeelde wedstrijden is het nog niet met zekerheid te zeggen welk team de volgende ronde heeft bereikt. In de Reiger speelde Flits 1, Wik/Univé 3 en AVVA 1 allemaal gelijk. Op basis van het ingevulde puntensaldo uit de gespeelde sets maakt AVVA toch kans om door te gaan.

Eerste wedstrijd voor AVVA was tegen de routiniers van Flits uit Papendrecht, uitkomend in de 1e klasse. Het team is een mix van ervaring en jeugdige speelsters, maar lijkt gretig tijdens het inslaan.
AVVA start goed en weet door goede serviceseries en felheid aan het net een flinke voorsprong op te bouwen en er lijkt een vuiltje aan de lucht. Een tussenstand van 4-11 geeft ook voldoende vertrouwen om door te zetten.
Maar door veel persoonlijke fouten en weinig servicedruk wist Flits per rotatie toch steeds dichterbij te komen en in de slotfase moest AVVA nog flink aan de bak. Flits speelde alles op de scorende, geroutineerde middenaanvalster en hoewel het behoorlijk doorzichtig was, was AVVA te mat om een weerwoord te hebben. 25-23.

Vol ongeloof hoe dit heeft kunnen geboren start AVVA aan de tweede set en dit gaat een stuk beter. Het vertrouwen versterkt en ondanks de passing niet helemaal lekker ligt, kan er goed gescoord worden. AVVA pakt de set overtuigend met 19-25.

AVVA kon gelijk door tegen oude bekende Wik/Univé. Deze meiden spelen 2e klasse en draaien goed mee. De eerste paar punten vallen aan de Termeise zijde, maar al snel heeft AVVA grote moeite met de servicedruk van de thuisploeg. Wik/Univé weet een paar puntjes uit te lopen. Hoewel AVVA dichterbij probeert te komen, stapelen fouten zich op en moet de strijd opgeven: 20-25.

Om nog een kans te maken op de 2e ronde in de beker moet het collectief dan nu toch echt gaan draaien. AVVA start een stuk sterker in deze set en met name de service van Lisette Blokland zorgt voor een comfortabele voorsprong. Met een setpoint binnen handbereik laat AVVA het in de slotfase toch bijna weer liggen op de passing, maar met 22-25 wordt de set binnen geharkt.

De laatste wedstrijd tussen Wik/Univé  en Flits was ook een leuke pot. Flits stond in de eerste set eigenlijk redelijk safe met een flinke voorsprong, maar door persoonlijke fouten en de druk van Wik/Univé ging de thuisploeg er toch knap met de winst vandoor. 26-24. In de tweede set bleef het gelijk opgaan en ging Flits er in de slotfase vandoor met de setwinst: 22-25.

Op basis van het setsaldo zou AVVA op papier de winnaar zijn, maar omdat Flits zijn uitslag nog niet heeft doorgegeven (misschien ligt het formulier nog in Groot-Ammers?) is er nog niets zeker.
We wachten het af!

Een ding is zeker, AVVA moet als collectief toch meer zekerheid en vertrouwen hebben en uitstralen, maar daar zal de training vanavond zeker over gaan. A.s. zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma: het onbekende Podarwic uit Aalst om 17.45 uur. Vol aan de bak voor de competitiepunten!