Goed begin 2015 voor heren 1

De mannen  van heren 1 zijn de feestdagen goed doorgekomen. Na een welverdiende vakantie, waarin de koppies leeggemaakt konden worden en het vizier op iets anders gericht kon worden, was de voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd van 2015 met 2 trainingen kort te noemen. Bij vlagen waren er op de trainingen ondanks de extra kilootjes al contouren van het spel van voor de winterstop zichtbaar en deze lijn werd in Bergschenhoek uitstekend doorgetrokken: 0 – 4.

AVVA nam de rommelige voorbereiding waarin het niet helemaal duidelijk was hoe laat er daadwerkelijk aan de wedstrijd begonnen zou worden aanvankelijk mee het veld in door in het achterveld niet alert genoeg te verdedigen. Even ging hierdoor de strijd gelijk op en leek het zowaar een lastige middag te kunnen worden voor de Termeienaren. Gelukkig was iedereen snel bij de les en aanvallend liep het werkelijk als een trein. De hardwerkende thuisploeg wist nog wel een paar mooie aanvallen te scoren en liet daarmee zien een hoger niveau te halen dan in de heenwedstrijd eind september vorig jaar. Tegen een ontketend AVVA was er echter geen houden aan voor de thuisploeg en met 13-25 stond er een duidelijke 0-1 voorsprong op de borden.

Met een ongewijzigde opstelling speelde de Ameidenaren ook in deel twee een bijzonder puike set. Diagonaalspeler Bert Uittenbogaard speelde een zeer solide wedstrijd met een aantal rake klappen vanaf de rechtsvoorpositie waar de defensie van de gastheren kansloos op was. De lekker op dreef zijnde passer/lopers Paul Oevermans en Manóach den Hertog droegen hun steentje bij middels de nodige langs en over het blok geslagen ballen en een prima serviceserie van Jacco Jansen, die hier dit seizoen patent op lijkt te hebben, deed de rest: 10-25.

De thuisploeg liet in het derde bedrijf duidelijk merken dat ze niet zonder slag of stoot wenste te capituleren. Met nieuwe energie werd de strijd aangegaan, daar waar de foutenlast aan AVVA zijde omhoog ging. Juist in dit soort fases van de wedstrijd is het zaak om in ieder geval afspraken na te komen, taken zonder al te veel poespas uit te voeren en niet fout te serveren. Even dreigde deze basis weg te vallen en dit resulteerde in een 16-11 achterstand voor de koploper. Precies op tijd gingen de koppies weer de juiste kant op en kwam de strijdlust terug. Punt voor punt werd er teruggevochten en met succes: 22-25.

Deel vier kenmerkte zich wederom door goed en geconcentreerd spel. Vooral blokkerend en vanachter de 3-meterlijn zag het er goed uit wat AVVA liet zien en gaandeweg de set leek het besef dat er deze keer geen setje inzat voor Volley2b aan de overzijde van het net te groeien. Een korte opleving in de slotfase leverde nog wat punten op maar verder liet een degelijk spelend AVVA het niet komen en dus was via 20-25 de eerste 4-0 overwinning van het nieuwe kalenderjaar een feit.

Al met al een prima wedstrijd in een prima sfeer tegen een leuke en sportieve tegenstander. Op basis van deze wedstrijd zijn we er van overtuigd dat dit team zich gemakkelijk moet kunnen gaan handhaven. Een leuk feitje is nog wel dat Volley2b sinds 27 september in iedere gespeelde wedstrijd tenminste 1 set wist te winnen. Deze serie is dus beëindigd door AVVA. Wellicht vraagt menig lezer zich af wie het op 27 september waren die voor de laatste 4-0 gezorgd hebben…u mag niet meer raden, dat was inderdaad hetzelfde AVVA.

Komende zaterdag wacht ons de eerste thuiswedstrijd van 2015, zoals dat voor alle AVVA teams het geval is. We hopen op een gezellige volleybaldag waarbij u weer van harte welkom bent om ons te ondersteunen bij onze strijd om de punten. Wederom een tegenstander uit het rechterrijtje, maar in de heenwedstrijd lieten de mannen van het Rotterdamse Fusion zien weldegelijk een balletje te kunnen slaan en dus is alle gemakzucht en onderschatting niet op zijn plaats en dient dan ook achterwege gelaten te worden. Aan trainer maar ook spelers onderling om elkaar scherp te houden; daar beginnen we aanstaande maandagavond om half 9 mee als we weer keihard gaan trainen om ons niveau omhoog te krijgen.