Heren 1 doet set cadeau aan Meerkerk

De AVVA heren hebben zichzelf tekort gedaan door een set cadeau te doen aan Volley Meerkerk, dat ieder punt in de strijd tegen degradatie goed kan gebruiken. Vrijwillig was deze geste van Termeise zijde geenszins en dus was er naderhand toch sprake van een lichte teleurstelling, hoewel het spel in de overige sets tot tevredenheid stemde.

De eerste set kenmerkte zich door een tegen zichzelf knokkend AVVA dat qua gretigheid geen moment kon tippen aan de instelling van de thuisploeg. Zonder tot grote hoogte te stijgen was de werklust bij de Meerkerkers simpelweg meer aanwezig dan bij de Ameidenaren. Dan kan er misschien een behoorlijk verschil in kwaliteit zijn tussen de beide teams, zonder inzet is kwaliteit een relatief begrip en dus kon het zo zijn dat de Meerkerkers een brutale voorsprong wisten te nemen: 25-23.

In deel twee kreeg dezelfde basisopstelling de kans om meteen revanche op zichzelf te nemen; en niet zonder succes. Van meet af aan werd er dit speldeel wel voluit gegaan. Groots was het spel misschien nog niet, maar aanvallend begon het beter te lopen en ook blokkerend konden de nodige punten bijgeschreven worden. En dus waren de rollen volledig omgedraaid en pakte AVVA de set zeer eenvoudig met 12-25.

Deel drie en vier lieten eenzelfde spelbeeld zien. De Meerkerkers konden geen vuist meer maken en kwamen er totaal niet aan te pas. De derde set leek zelfs af te stevenen op een score onder de 5 punten, maar in de slotfase slopen er nog wat slordigheden in het spel van de Termeienaren. Via 8-25 en 11-25 bleek de wedstrijd uiteindelijk 1 set geduurd te hebben en was de rest min of meer een verplichting (1-3).

Het zal daarom een waarschuwing moeten zijn voor AVVA dat iedere tegenstander er tegen de koploper op gebrand is een verrassing uit de hoge hoed te toveren en de ploeg zal zich hier terdege op moeten voorbereiden de rest van de competitie. Zolang er gedisciplineerd en met veel arbeid gespeeld wordt zal iedere tegenstander het lastig hebben tegen AVVA, maar valt één van beide weg dan wordt het voor de Termeise heren direct een wedstrijd tegen 2 tegenstanders: de opponent aan de overzijde van het net, maar vooral tegen AVVA zelf.