Heren 1 geen kampioen, maar wel strijdbaar!

In een geweldige ambiance met een afgeladen tribune in Het Spant is het de AVVA heren niet gelukt om het kampioenschap in de 1e klasse te pakken. Koploper Move4u had op voorhand genoeg aan twee setjes en toen die eenmaal binnen waren was de pijp leeg bij de Termeienaren: 1-3.

De start van de thuisploeg was nog zeer overtuigend. Door veel servicedruk te brengen en de blokkering goed te positioneren lukte het de bezoekers nauwelijks om tot scoren te komen in de side-out. Met goed en geconcentreerd spel, waarin geen enkele vorm van zenuwen merkbaar was, stuurden de Termeienaren de tegenstander dan ook naar alle hoeken van het veld. Er leek geen vuiltje aan de lucht: 25-13.

De tweede set liet een totaal ander spelbeeld zien. De foutenlast in met name de service en de passing ging omhoog aan Termeise zijde en Move4u ging gesteund door aan hun zijde juist een betere passing een sneller spelletje spelen. De set-ups gingen op snelheid naar buiten en dit zorgde weliswaar voor meer onzuiverheid, het werd voor de blokkering een stuk moeilijker om de aanvallen al aan het net te keren. Met 19-25 wisten de Vlaardingers de stand gelijk te trekken.

Eenzelfde scenario voltrok zich lange tijd in het derde speldeel. Move4u nam de leiding en AVVA sukkelde er achteraan. Tot de ruggen nog één keer gerecht werden en de servicedruk werd opgevoerd. De thuisploeg kwam dankzij deze inhaalsprint terug tot een 22-22 stand en het publiek maakte zich op voor een spannende ontknoping van deze cruciale set. Die kwam er helaas voor AVVA niet; de overige punten waren voor de ploeg uit Vlaardingen die daarmee het kampioenschap konden vieren.

De vierde set was vervolgens om des keizers baard en deze duurde gelukkig niet lang. Beide ploegen lieten voornamelijk de reservespelers opdraven en van een wedstrijd was geen sprake meer: 11-25.

Via deze weg willen we Move4u van harte feliciteren met het terecht behaalde kampioenschap. De mannen hebben een geweldige serie gemaakt in de tweede competitiehelft en wij hebben daar helaas onvoldoende tegenover kunnen stellen. Wel mooi om te zien dat het prima mogelijk is om dergelijk beladen potjes in goede onderlinge verstandhouding te spelen. Op het scherp van de snede qua volleybal, maar met normaal gedrag richting elkaar. Hulde voor alle betrokkenen.

Ook het publiek verdient een pluim. Hartstikke goed om te zien dat het zo leeft en weet dat het nog niet afgelopen is. Aanstaande zaterdag spelen we immers alweer een PD wedstrijd. Tegenstander is Shock’82 uit het pittoreske Cuijk. De wedstrijd wordt gespeeld om 16.00u in Nistelrode. Adres: De Hoef 23A, 5388EL. Iedereen is van harte uitgenodigd om ons alsnog naar de promotieklasse te schreeuwen! Tot dan.