Heren 1 kansloos tegen WIK

De AVVA heren zijn er in eigen huis met 0-4 vanaf gegaan tegen het sterkere WIK. De ranglijst bleek niet te liegen en dus was er weinig af te dingen op de Ammers overwinning. Alleen in deel 1 lieten de Ameidenaren zich de kaas van het brood eten, in het restant van de wedstrijd was WIK simpelweg de betere.

De stemming zat er in het goedgevulde “sportpaleis” Het Spant goed in. Uitpuilende tribunes, fanatieke spelers en opzwepende muziek vooraf en tijdens de momenten dat het spel stillag zorgde voor een heuse derbysfeer. De gastheren leken hier bij aanvang van de wedstrijd het best mee om te kunnen gaan. Vol bravoure werden de bezoekers met de rug tegen de muur gezet en de fouten aan Ammerse zijde werden met beide handen aangepakt. Gedurende de gehele set was er dan ook een behoorlijk ruime voorsprong voor AVVA en bij 21-16 leek er geen vuiltje aan de lucht. Dat je als team je nooit te vroeg rijk moet rekenen bleek op dat moment. De aanval van AVVA begon te haperen en ook de passing liet te wensen over. Hierdoor kroop WIK punt voor punt dichterbij om in de slotfase een setpunt te overleven en er alsnog met de voorsprong vandoor te gaan: 24-26.

Deze tegenvaller leek bij AVVA een mentale klap teweeg te brengen. Het geloof in een goed resultaat ebde weg hetgeen zich uitte in het vertoonde spel. WIK scoorde er met name via de diagonaalaanval lustig op los en als het de Ameidenaren lukte een fraaie aanval tentoon te spreiden was het in veel gevallen de gretige defensie van de Ammerse ploeg die het punt wist te voorkomen. Ook in tactisch opzicht lukte het de Ameidenaren niet om iets te forceren. Hiervoor werd simpelweg te gehaast gespeeld. Zelfs de tellers deelde in de malaise door er maar snel 12-25 van te maken waar we waarschijnlijk wel iets meer punten binnen wisten te harken. Maar goed, het was en bleef harken en dus verdiende we simpelweg niet meer dan verlies.

Dit spelbeeld zette zich voort in het derde en vierde bedrijf. De gifbeker moest leeg, WIK vierde zowel in het veld als op de tribune feest en AVVA kon niets anders dan het hoofd buigen en de felicitaties overbrengen. Met tweemaal een setstand van rond de 20-25 was het vonnis getekend en konden de Ameidenaren het zichzelf aanrekenen dat het na de eerste set nooit meer een wedstrijd is geworden. Jammer voor publiek, zonde voor het team, maar het seizoen is nog lang en er kunnen nog heel wat punten binnen gehaald worden. Het vertrouwen vasthouden en volgende keer beter. Hopelijk blijven onze supporters ons steunen, we hebben het meer dan ooit nodig. Bedankt voor nu en we beloven er alles aan te gaan doen om ons te blijven verbeteren.