Heren 1 maakt geen fout; op naar het kampioenschap!

In het voorlaatste competitieduel hebben de AVVA mannen tegen middenmoter SNA geen fout gemaakt. In Bleskensgraaf werd het redelijk afgetekend 0-4 voor de bezoekers. Dit betekent dat het kampioenschap nog tot de mogelijkheden behoort. Een 3-1 of 4-0 overwinning in de laatste wedstrijd van het seizoen voldoet hiertoe.

De gasten startten dankzij een hoge servicedruk uitstekend. Natuurlijk was er de druk van het niet mogen verliezen van een set, maar de spanning die dit met zich meebracht werd omgezet in geconcentreerd en agressief spel. Halverwege de set was er wel de lange blokkering van SNA die de nodige punten wist te pakken, maar door het hoofd koel te houden konden de Ameidenaren naar een ruime setzege uitlopen: 14-25.

Deel twee begon voor de bezoekers wat minder voortvarend en even leek het erop dat het toch nog een lastige middag zou gaan worden. De passing liep iets minder en aanvallend werden er een aantal fouten op rij geproduceerd. De wat paniekerig overkomende reacties werden echter weer vlot overboord gezet en toen de dubbele wissel ten behoeve van het creëren van drie aanvallers aan het net goed uitpakte was de strijd via 18-25 alsnog snel beslist. Spelverdeler Jacco Jansen en Bert Uittenbogaard lieten voor de zoveelste keer dit seizoen zien uitstekend het veld in te komen vanaf de bank en dat is dan ook duidelijk één van de krachten van dit AVVA.

De derde set kenmerkte zich weer door een hoge servicedruk; met name aanvoerder Ties Kuiper, de broers Joshua en Dirk-Jan Blokland en spelverdeler Jonathan het Lam wisten de zwakke plekken in de SNA passing vakkundig bloot te leggen. In verdedigend opzicht was het diagonaalspeler Daniël de Wit die de aandacht op zich wist te vestigen met een aantal puike reddingen die maar weer eens aangaven dat het met de reflexen wel goed zit. Al met al ook in dit speldeel dus geen wolkje aan de lucht voor de ploeg met titelaspiraties: 16-25.

Op het moment dat de felbegeerde overwinning eenmaal binnen is blijkt het lang niet altijd eenvoudig om de concentratie ook in de slotset vast te houden. De eerste punten was dit ook nu het geval en de thuisploeg hoopte dan ook alsnog een punt over te gaan houden aan het treffen met de Ameidenaren. Door verdedigend een tandje bij te schakelen en passend onder leiding van Paul Oevermans weer orde op zaken te stellen kon AVVA het tij ruim op tijd keren en zo was een degelijke 0-4 overwinning een feit: 18-25.

Prima teamprestatie weer. Goed om te zien dat we in de beslissende fase van de competitie weer compleet en fit zijn. Tevens prettig om te weten dat we met een aantal extra geleende krachten een nog sterker en breder team zijn. Ook deze keer weer dank aan degene die zich beschikbaar hebben gesteld voor onze wedstrijd: Erik en Bart, top!

En dan nu op naar de apotheose van het seizoen. Kan het mooier dan in een rechtstreeks duel met de concurrent de titel kunnen pakken? De huidige koploper komt aanstaande zaterdag in de laatste wedstrijd van het seizoen op bezoek in Het Spant en zoals gezegd: als we met 3-1 of 4-0 weten te winnen, en daar hebben we heel veel vertrouwen in gezien de huidige vorm, dan mogen we onszelf kampioen noemen. Hierbij kunnen we uiteraard alle steun van het publiek gebruiken en dus hopen we op afgeladen tribunes! Aanvang rond 16.00u; tot dan!