Kom maar op met die promotieklasse!

Het Termeise vlaggenschip is afgelopen zaterdag dankzij een 3-1 overwinning op Shock’82 gepromoveerd naar de promotieklasse. Na een teleurstellend verlopen kampioenswedstrijd een zeer mooi resultaat voor het team dat hier voor aanvang van het seizoen geen moment rekening mee heeft gehouden.

De aanloop
Afgelopen week heerste er logischerwijs een enigszins bedrukte stemming bij de volleyballers uit Ameide. Het mislopen van het kampioenschap werkte zichtbaar door en het gevoel “het zal toch niet alsnog helemaal misgaan” moest verbannen worden uit de koppies. En dat viel niet altijd mee, maar door goed te trainen en het vizier weer op het spelletje te richten leek dit wel te lukken. Al is het natuurlijk altijd afwachten of dit in de praktijk (lees: de eerstvolgende wedstrijd) ook het geval is. Maar langzaamaan werd er in ieder geval weer positief vooruit gekeken en nam het vertrouwen toe.

Om optimaal het strijdtoneel te betreden werd er voor vertrek nog een gezamenlijke lunch genuttigd. Het soepje, de broodjes en mini worstenbroodjes werden goed ontvangen en de sfeer was direct optimaal. Dit moest wel een succes gaan worden..toch? Maar ja, dat dachten we vorige week ook… het zal toch niet…? Nee, dat kan niet dit keer. Vandaag zijn wij de baas. En niemand anders. Hup, die auto in en gas richting het voor het gevoel verre Nistelrode. En zo geschiedde.


De wedstrijd
Aangekomen in de hal waar het deze dag moest gaan gebeuren was er nog net tijd voor een bakkie om vervolgens in een zojuist keurig schoongemaakte kleedkamer de afgetrainde lijven in het gevechtstenue te hijsen. Eerst nog even een eigen meegebracht balletje in het plafond jagen en de strijd kon beginnen…

Van ons eigenlijke negental waren er slechts zes spelers inzetbaar; Manóach nog geblesseerd, die richt zich al enige tijd op volgend seizoen, en aanvoerder Ties en spelverdeler Jonathan moesten dit keer helaas verstek laten gaan wegens een bruiloft. Dit maakte dat heren 2 speler Erik Oevermans in de basis diende te beginnen, maar gezien zijn uitstekende invalbeurten de afgelopen weken was er niemand die zich daar zorgen over maakte. En terecht zo bleek ook dit keer.

De start van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van de opponent uit Cuijk. Zoals verwacht was AVVA qua aanvalskracht in het voordeel, maar speelde het over veel meer routine beschikkende team van Shock een sluw spelletje. Middels geplaatste en via het blok gespeelde ballen werd de AVVA verdediging regelmatig op het verkeerde been gezet en het aanwezige publiek hield dan ook even het hart vast. Gaandeweg de set kwamen de Termeienaren echter steeds beter in hun spel en twee goede serviceseries van Jacco Jansen en Joshua Blokland deed de set definitief kantelen in het voordeel van AVVA: 25-19.

De kop er af, ons kan niks meer gebeuren. Zo leek het gevoel te zijn tenminste, want in het tweede bedrijf sloop er wat gemakzucht in het spel van AVVA. De passing was minder goed verzorgd en met name aan het net lieten de spelers zich regelmatig afbluffen door het gogme van de ervaren tegenstander. Dankzij de afgenomen servicedruk aan AVVA zijde kon de middenaanval van Shock diverse punten binnen slaan en dus was het verklaarbaar dat de stand gelijk getrokken werd: 20-25.

Zou het dan toch weer misgaan net als een week eerder? Die gedachte werd snel uitgebannen en met hernieuwde energie werd er gestart aan het derde speldeel. Het leek wel alsof AVVA een last van zich afgooide want het spel werd zienderogen beter. Op alle fronten was het AVVA dat de lakens uitdeelde. Dit werd bevestigd door een aantal snoeiharde aanvallen van Bert Uittenbogaard en Dirk-Jan Blokland, verdedigende hoogstandjes van Erik Oevermans en zeer solide passend werk van Joshua Blokland en Paul Oevermans. Daarbij deed Daniël de Wit in het achterveld ook nog een duit in het zakje door zijn invalbeurten te bekronen met degelijk verdedigende prestaties. De 2-1 voorsprong volgde binnen de kortste keren via 25-17.

De vierde set leek vervolgens op een ‘ere set’ conform de welbekende ereronde in sporten waar ze iets met rondjes doen. Zo’n beetje iedere bal was raak en spelverdeler Jacco Jansen toonde tweemaal zijn leepheid met perfect getimede doortikballen die er voor zorgde dat de Shock verdediging eruit zag als versteend. Gaandeweg de set werd dan ook duidelijk dat promotie een kwestie van tijd was.. of kon het toch nog misgaan? Het besef van een paar puntjes verwijderd zijn van die felbegeerde plek in de promotieklasse leek de spanning even op te voeren en opeens stokte het spel van AVVA. De voorsprong was echter dusdanig groot dat er totaal geen reden voor paniek was en een passfout van Shock maakte een einde aan alle onzekerheid: 25-17, waarop een explosie van vreugde volgde. Het is gelukt! Wat een prachtige ontknoping van het seizoen en wat een klasse reactie van het team op de teleurstelling van vorige week! Promotieklasse: AVVA komt eraan! En dat willen we weten ook.


The story continues
Leuk, zo’n verlenging van het seizoen, maar dit was het nog steeds niet voor onze heren! Zaterdag 16 mei wacht namelijk nog de bekerfinale in Tilburg. Een zeer leuk toetje waarin we er met elkaar weer volledig voor zullen gaan. Maar eerst nog even nagenieten van onze promotie natuurlijk. We hebben tenslotte nog even voordat het 16 mei is. Tegen die tijd volgt verdere berichtgeving.

Bedankt…
…en we zullen het nooit, nooit vergeten.

Alle gekkigheid op een stokje… we hebben het natuurlijk voor een groot gedeelte zelf gedaan, maar de steun die we hebben mogen ervaren van zoveel AVVA mensen is natuurlijk fantastisch en onmisbaar! Het gehele seizoen was er publiek aanwezig op de tribune en hoe dichter we bij  het einde kwamen hoe meer mensen er achter ons gingen staan. Met op dat gebied als absoluut hoogtepunt de uitpuilende tribune bij de kampioenswedstrijd vorige week. Echt prachtig om te zien dat het zo leeft. Ook afgelopen zaterdag waren er weer diverse AVVA-ers mee afgereisd naar Nistelrode. Zonder alle namen te noemen, straks vergeten we iemand, hebben we afvaardigingen gezien van dames 1, dames 2, meisjes B, heren 2, jongens B en een aantal oud-heren 1 spelers. En voor mij persoonlijk ook nog een collega op de tribune, bedankt Bjorn!
😉

Verder hebben er dit seizoen in totaal 16 verschillende mensen op ons wedstrijdformulier gestaan. Naast onze 10 ‘vaste’ mensen zijn dat van heren 3 Abe Dekkers en Rick de Groot en van heren 2 Bart Jansen, John Timmers, Peter van der Grijn en Wessel Pijnenburg. Lang niet allemaal (veel) gespeeld, maar met de afwezigheid/ blessures van spelers is het voor het team gewoon heel lekker om te weten dat we een alternatief achter de hand hebben in noodgevallen. Daarom heren: hartstikke bedankt voor jullie tijd en gezelligheid. Top dat jullie tijd hebben vrijgemaakt om ons uit de brand te helpen.

Tot slot een bedankje aan Marloes voor het verzorgen van een lekkere maaltijd. Altijd goed om op die manier naar een wedstrijd toe te leven met elkaar en het heeft z’n effect gehad kunnen we wel zeggen!