Heren 1 zet kroon op het seizoen

De AVVA mannen hebben hun missie voltooid. In Tilburg werd de kroon op het seizoen gezet door in de bekerfinale af te rekenen met het Roermondse Oikos. Na een 1-1 tussenstand ontbrandde de wedstrijd pas echt en kwamen de emoties af en toe goed los. Op een positieve manier welteverstaan, en dat resulteerde dan ook in een af en toe zwaar bevochten 3-1 overwinning. Na de promotie is dit natuurlijk een prachtige seizoensafsluiting voor de Ameidenaren.

De AVVA heren startte de wedstrijd tegen de Roermondse heren voortvarend. Zonder zelf tot groots spel te komen werd al snel een voorsprong gepakt, mede door de vele technische onvolkomenheden aan de overzijde van het net plus de netfouten die de blokkering regelmatig maakte. Degelijk serveerwerk, waardoor de aanval van de opponent niet goed uit de verf kon komen deed de rest. Niet al te veel vertier voor het publiek in deze fase van de wedstrijd, maar dat deed er op dat moment niet zoveel toe: 25-14.

Het tweede bedrijf kende een totaal ander spelbeeld. De Roermondse heren waren over de plankenkoorts heen en lieten zien weldegelijk een behoorlijk potje te kunnen volleyballen. Serverend werd de Termeise passing flink onder druk gezet, waardoor het lastig was om tot een goede aanval te komen. Bovendien werd er aan de overzijde van het net een flinke blokkering opgetrokken en ook verdedigend liet Oikos zien tot veel meer in staat te zijn dan tot dat moment het geval was geweest. De ietwat te gemakzuchtige houding van AVVA leverde daarmee een gelijke tussenstand op in sets: 19-25.

Vanaf deel drie was het pas echt smullen geblazen voor het massaal mee afgereisde publiek. Beide teams hadden de nodige steun op de tribune die zich regelmatig flink roerde. Met de goede sfeer als inspiratiebron nam het aantal lange rally’s toe. Beide teams vochten voor ieder punt en niet zelden werden harde aanvallen die voor het blok langs geslagen werden alsnog verdedigd in het achterveld. Doordat AVVA over wat meer aanvallende wapens beschikt dan de hardwerkende Roermonders werd halverwege de set met een aantal snoeiharde aanvallen het verschil gemaakt en voor de tweede keer deze middag kwam AVVA op voorsprong: 25-18.

Een op en neer gaande strijd kenmerkte vervolgens het vierde speldeel. AVVA vloog uit de startblokken en pakte al snel een voorsprong van 5 a 6 punten. Oikos wenste echter niet zomaar te capituleren en bleef strijden voor de punten door met name serverend weer de nodige druk te brengen. Halverwege de set was de stand daardoor weer gelijk en zo leek de slotfase niet gespeend te gaan worden van de nodige spanning. Een prachtige serviceserie zorgde er echter voor dat AVVA bij 24-19 de nodige wedstrijdpunten had en dus maakte iedereen zich al op voor een feestje. Dat het niet verstandig is om te vroeg te juichen bleek echter ook nu. Oikos haalde nog 1 keer alles uit de kast, verdedigde een snoeiharde middenaanval van AVVA, blokkeerde, profiteerde van een foutje aan AVVA zijde en wist zo punt voor punt dichterbij te kruipen. Met ieder “weggegeven” wedstrijdpunt nam de spanning en de druk op de AVVA aanvallers toe. Ook vanaf de bank en tribune bekroop iedereen een gevoel van “het zal toch niet………!?!”. En dat zou het ook niet. Want bij 24-23 werd de wedstrijd alsnog in veilige haven geloodst waarna er een groot feest losbarstte.

Een schitterende beloning voor een seizoen lang hard trainen en jagen op de prijzen. Met elkaar en met hulp van spelers van heren 2 en 3 hebben we dit maar mooi geflikt. Als we deze gretigheid en honger naar succes behouden dan hebben we er alle vertrouwen in dat we ons een klasse hoger komend seizoen moeten kunnen handhaven. Voorlopig gaan we echter eerst heerlijk nagenieten van de prestaties van afgelopen seizoen en we hopen ons publiek bij aanvang van seizoen 2015-2016 weer te mogen begroeten in Het Spant. Want volleyballen is leuk, maar met de steun van het publiek is het toch net nog een stukje leuker.

Dank iedereen voor de support bij de bekerfinale en uiteraard ook bij alle andere wedstrijden van dit seizoen. Binnenkort verschijnt er waarschijnlijk een soort van seizoensoverzicht van heren 1 op de site met alle feiten en cijfers op een rijtje, dus houdt de site in de gaten en voor nu wensen we iedereen een prettige zomervakantie en graag tot ziens op 20 juni bij de AVVA Beach!

Sportieve groet van heren 1

IMG_6569 IMG_6489 IMG_6470 IMG_6401 IMG_6009 IMG_5955 IMG_5938 IMG_5933