Heren 1 pakt de draad weer op

Na een tweetal mindere wedstrijden van AVVA zijde, resulterend in onnodig competitieverlies in Zundert en bekeruitschakeling in Oosterhout, heeft de volleybalploeg uit Ameide de draad weer opgepakt. Tegen het getalenteerde VCN heren 2 werd de tweede competitiezege van deze jaargang geboekt: 3-1.

In deel 1 ging de strijd tussen de twee middenmoters gelijk op en werden mooie punten aan beide zijden afgewisseld met onnodige fouten. Een serie punten van de gasten zorgde er voor dat zij bij 22-24 als eerste op (dubbel) setpunt wisten te komen. Met het publiek erachter lukt het de AVVA heren echter om vier punten op rij te scoren, om zo via 26-24 alsnog op een 1-0 voorsprong te komen. De toon was gezet!

Een door AVVA foutief ingevuld opstellingsbriefje leverde bij aanvang van het tweede bedrijf de nodige commotie en verwarring op. Eenmaal ingeleverd geldt echter hetgeen op papier staat en dus moest er door de thuisploeg geïmproviseerd worden. In de beginfase leverde dit een opstellingsfout op, maar al snel was de list bedacht en het leek wel of de bezoekers meer last hadden van de af en toe rommelige looppatronen dan AVVA zelf. Daarbij was het prijzenswaardig dat de Ameidenaren niet bleven hangen in feit dat de opstelling verre van optimaal was, maar simpelweg nog harder gingen werken om dit te compenseren. In deze fase van de wedstrijd liet de thuisploeg het beste spel van de dag zien en bij vlagen werd de blokkering van de gasten volledig zoek gespeeld. Daarentegen lukte het AVVA wel regelmatig een sluitend en scorend blok te plaatsen, waarmee de setzege geen moment in gevaar kwam: 25-18.

De lijn doortrekken met een correcte opstelling was uiteraard het devies voor deel drie, maar dat lukte eigenlijk geen moment. Het zelfvertrouwen van de gasten nam in deze fase van de strijd toe en daar waar eerst de ballen afgeblokt werden vlogen deze nu via de blokkering buiten bereik van de AVVA verdediging. Ook het lef in het spel aan Ameide zijde was verdwenen en onzekerheid in de passing maakte dat het een kansloze missie werd deze set: 20-25.

De wil en overtuiging om te winnen was in het vierde speldeel weer terug en de servicedruk werd nog maar eens opgevoerd. Met lange aanvallers en snelle verdeling aan de overzijde van het net blijkt dat iedere keer weer een belangrijk wapen om tot scoren te komen. Fanatiek werd gestreden voor de punten en dat leverde een prima 3-1 zege op: 25-19.