Heren 1 pakt de kop

De Termeise volleyballers kennen een uitstekende start van de competitie. In de eerste vijf wedstrijden gingen slechts twee sets verloren, waarna afgelopen zaterdag de papieren topper tegen Krimpen op het programma stond. Ook dit team had tot dan geen enkele wedstrijd verloren en kende zelfs een serie van zes ongeslagen wedstrijden. In eigen huis liet AVVA er desondanks geen misverstand over bestaan wie de sterkste is van de twee. Het spel was weliswaar weinig overtuigend, de uitslag was dat wel: 4-0.

De thuisploeg begon gespannen aan de op voorhand als lastig bestempelde wedstrijd. Een aantal onnodige fouten leidde tot een achterstand van 4 a 5 punten, zonder dat Krimpen daar nou heel veel moeite voor hoefde te doen. Gaandeweg de set werd met name het aanvalsspel van AVVA stabieler en ook serverend werden er veel belangrijke punten binnengehaald. Op dat laatste vlak was het vooral Joshua Blokland die zich in positieve zin onderscheidde door de stand van 16-16 naar 21-16 te tillen. De set binnen halen was vervolgens een koud kunstje: 25-19.

De tweede en derde set kende eenzelfde soort scoreverloop; de bezoekers begonnen stukken overtuigender dan AVVA waarna de thuisploeg halverwege langszij kwam om door te stoten naar setwinst: 25-21 en 25-22.

In deel vier bleek AVVA het beste tot het laatst bewaard te hebben. Daniƫl de Wit was ontketend aan het net en sloeg een paar snoeiharde ballen onhoudbaar binnen. Uiteindelijk wist de thuisploeg hiermee toch nog het publiek op de banken te krijgen waarmee de qua resultaat uitstekende wedstrijd een mooi slot kreeg. Dat het volleyballend nog vele malen beter kan zal de ploeg echter wel moeten beseffen, niet iedere tegenstander zal immers zo tam zijn als de mannen uit Krimpen.