Heren 1 toont twee gezichten

De AVVA mannen hebben in de wedstrijd tegen Next/Volley Dordrecht twee gezichten getoond. Na een matige eerste set was het spel in deel 2 en 3 een streling voor het oog om in het vierde bedrijf weer ver terug te vallen. Uiteindelijk bleef de schade met een 2-3 zege beperkt. Desondanks hielden de Ameidenaren een dubbel gevoel over aan het treffen met de schapenkoppen.

Met de heenwedstrijd nog enigszins in het geheugen waren de AVVA spelers er op voorhand beducht op dat het in Dordrecht geen gemakkelijke middag zou worden. Routine in combinatie met jeugdig enthousiasme plus een dosis fanatisme maken van het Dordtse team een geduchte tegenstander. Aanvallend mag het er weliswaar niet al te spectaculair uitzien wat de Dordtenaren ten toon weten te spreiden, de servicedruk en werklust compenseren een hoop. En zo kan het gebeuren dat een gebrek aan inzet en enthousiasme van AVVA zijde in de eerste set keihard afgestraft werd: 25-18.

Met een ongewijzigde opstelling toonde AVVA karakter in deel twee en drie. Met name de 3-meteraanval begon vele malen beter te lopen en leverde de nodige punten op. Daarnaast werd er op alle posities scherp geblokkeerd waarmee het in dat opzicht de beste sets van het seizoen waren. Een goed aanknopingspunt, want deze twee aspecten zijn precies hetgeen waar de Ameidenaren de laatste tijd veel energie in gestoken hebben en dat lijkt nu dus zijn vruchten af te gaan werpen. De praatjesmakers van Dordt wisten niet waar ze het zoeken moesten en keken elkaar regelmatig vertwijfeld aan; er stond simpelweg geen maat op het spel van de bezoekers en dat realiseerde de schapenkoppen zich maar al te goed: 16-25 en 11-25.

Natuurlijk was AVVA zich ervan doordrongen dat twee van dergelijke sets geen enkele garantie bood in de vierde set. Maar toch leek het wel of er gemakzucht in de ploeg sloop, en niet zo zuinig ook. Dordrecht speelde serverend een alles of niets spelletje en de AVVA passing had hier onvoldoende antwoord op. Sterker, de ploeg werd volledig weg geserveerd en als er al een pass goed aankwam dan lukte het alsnog niet om een overtuigende aanval te produceren. De achterstand liep in rap tempo op zodat vriend en vijand geen stuiver meer gaven voor de Termeise kansen bij 16-4. Toch rechtte de bezoekers de rug en vochten voor wat ze waard waren. Punt voor punt keerde het geloof in eigen kunnen en een goed resultaat terug. Op zulke momenten moet het natuurlijk ook een beetje meezitten en dat deed het nou net niet toen de scheidsrechter een duidelijke 4x spelen over het hoofd zag. AVVA vierde het punt al, waardoor de bal simpel in het achterveld plofte. Deze klap kwam AVVA niet meer te boven en dus kon de thuisploeg uitlopen naar 25-16. Een vijfde set diende daarmee de winnaar aan te wijzen.

In het vijfde speldeel toonde de Ameidenaren andermaal mentale veerkracht door sterk te openen en zo de basis te leggen voor de winst. In de slotfase zakte het spelpeil aan beide zijden naar een bedenkelijk niveau, waardoor AVVA het zich kon permitteren om viermaal fout te serveren: 12-15 en dus uiteindelijk een 2-3 zege.

Voor AVVA is het zaak om de knop meteen weer om te zetten en het vizier op de eerstvolgende wedstrijd te richten. Komende zaterdag staat immers de streekderby tegen de mannen van WIK op het programma en dat zal ongetwijfeld een zwaardere strijd worden dan de heenwedstrijd in Groot-Ammers toen er een betrekkelijk eenvoudige 0-4 zege werd geboekt. Vanaf maandag dus weer volle bak trainen om goed beslagen ten tonele te verschijnen; zoals afgelopen week wel is gebleken komen we niet weg met trainingen op halve kracht en dus wordt er van iedereen weer 100% inzet verwacht. We hopen zaterdag op een volle tribune waarbij we er alles aan zullen doen om er een mooie pot van te maken. Tot dan!