Heren 1 verslaat WIK in een ongekende ambiance

Het vlaggenschip van AVVA bleek in een tijdsbestek van slechts acht dagen wederom de sterkste in de Lekderby. Naast AVVA was er ditmaal echter nog een tweede winnaar: het publiek.

Dat de heren van WIK 2 een geduchte opponent zijn was in de competitiewedstrijd van vorige week al wel duidelijk geworden. Zeker nu er aan Termeise zijde diverse afwezigen waren. Zo was de captain Ties Kuiper niet aanwezig, werd diagonaalaanvaller Daniel de Wit enkele uren voor de wedstrijd verrast met een vrijgezellenfeest en moest door omstandigheden ook spelverdeler Jonathan het Lam verstek laten gaan. In plaats van het bijltje er bij voorbaat al bij neer te gooien, werden de mouwen nog maar eens extra opgestroopt.

Dat we ondanks de afwezigen nog steeds een promotieklassewaardig zestal de spreekwoordelijke wei in konden sturen, bleek al snel. Goede servicedruk in combinatie met verzorgd aanvallend spel resulteerde in een voortvarende start van de wedstrijd. Een intense strijd werd in het voordeel van AVVA beslist: 20-25.

In het tweede deel liet WIK eens te meer blijken dat het verlies van een week eerder hen niet in de koude kleren was gaan zitten en ze dit zeker geen tweede maal wilden ervaren. Revanche was voor hen daarom het enige dat telde. Blokkerend zat de thuisploeg er steeds beter bij, waardoor AVVA de bal niet altijd op de grond wist te krijgen. Met de steun van het thuispubliek werd deze set met 27-25 door WIK binnengesleept.

In set 3 lag het momentum weer aan AVVA-zijde. De buitenaanvallers Joshua Blokland en Paul Oevermans sloegen er lustig op los en de middenmannen Erik Oevermans en Dirk-Jan Blokland hingen regelmatig in de weg voor de aanvallen van de overzijde. Eenmaal was de diagonaalaanval van WIK het AVVA-blok dusdanig te machtig, dat onze diagonaal Bert Uittenbogaard toch even sterretjes zag. Enkele punten later nam hij (eveneens) snoeihard revanche na een weergaloze setup van Jacco. Eindresultaat van deze set: 27-29.

‘Ook even de vierde set pakken’ was er niet bij. De mannen uit Groot-Ammers lieten zien waar ze goed in zijn namelijk keihard werken. Hiermee werd een voorsprong van 14-8 opgebouwd. Het sterk serverende trio Jacco, Joshua en Dirk-Jan bracht de spanning in de wedstrijd terug tot een stand van 24 gelijk. De inhaalrace bleek te laat ingezet: 26-24. Enig minpunt van deze set was dat enkele supporters van WIK het nodig vonden een paar minder fraaie en niet nader te noemen teksten uit te kramen.

Laten we het maar op een incidentje houden, want de wedstrijd werd voltooid in een ongekende ambiance. In de slotset rechtte AVVA de rug en werd er geknokt voor iedere bal. Eens te meer bleek de ongekend grote schare fans die onze trainer/coach Jaco Verheij in zijn carrière heeft verzameld. Het publiek van WIK(!) scandeerde namelijk massaal zijn naam. Van groter belang is echter het verloop van deze beslissende set. Joshua Blokland speelde een hoofdrol in dit slot: buitengewoon goed verdedigen combineerde hij met het maken van een netfout (welke alleen de scheids heeft gezien). Hij kreeg vervolgens de eer om ‘the big points’ van de derby te maken:11-15.

Daar waar onze heren aanvallend altijd al lieten zien in de promotieklasse thuis te horen, wordt dit niveau achterin ook steeds vaker tentoongespreid. Onder het genot van het welverdiende gouden vocht liet menig WIK speler zich dan ook ontglippen ‘gek te worden’ van alle ballen die door de Termeise verdediging van de grond werd geranseld. Een beloning voor de intensieve trainingsarbeid zullen we maar zeggen. AVVA stond na afgelopen seizoen al duidelijk op de kaart, maar deze formidabele wedstrijd heeft daar ook zeker aan bijgedragen. Het was genieten!