Heren 1 winterkampioen!

De mannen van de AVVA hoofdmacht gaan op kerstreces in de wetenschap dat ze zichzelf voorlopig de trotse koploper mogen noemen van de 1e klasse B. In feite hoefde daar afgelopen zaterdag tegen middenmoter Voleco niet eens voor gewonnen te worden, maar in de strijd om het felbegeerde kampioenschap is ieder punt van belang. En dus werd de 0-4 zege met gejuich ontvangen en had ieder ander resultaat als een teleurstelling gevoeld.

De wedstrijd begon niet al te best en Voleco kon op het gemakkie een voorsprong van enkele punten pakken. Gelukkig pakte de gebruikelijke dubbele wissel wel goed uit. Bert Uittenbogaard, sowieso man van de wedstrijd, beukte een paar ballen snoeihard binnen waarmee de Ouderkerkse hoop de grond ingeboord werd: 20-25.

Deel twee was vervolgens de beste set van AVVA zijde. Vanaf de start werd een voorsprong genomen en deze werd niet meer afgestaan, ondanks het lang niet altijd even overtuigende spel. Op het midden kon jeugdspeler Rick de Groot weer wat puntjes meepakken met als hoogtepunt een prima afgeslagen bal aan het net. Blokkerend blijft het nog wel lastig, het tempo ligt nu eenmaal iets hoger ten opzichte van wat je gewend bent. Blijven trainen dus! Uiteindelijk eindigde de set bij 18-25 dankzij nog wat onnodige foutjes, desondanks 0-2 op de borden.

De derde en vierde set kunnen we kort over zijn. Weinig overtuiging in het spel en in beide sets zelfs een achterstand van een punt of vijf. Het is dat Jacco het serverend weer eens op z’n heupen kreeg in deel drie, anders hadden we nog puntverlies opgelopen ook. Maar oké, ook serveren is onderdeel van het volleybal en als we daarmee veel punten kunnen pakken is dat natuurlijk alleen maar een dikke prima. Tweemaal 19-25 en dus met de volle buit op kerstreces.

Nu zijn de dagen rond kerst altijd een mooi moment om terug te kijken op wat er allemaal gebeurd is en laten we deze traditie ook hier in ere houden. Wel beperkt tot dit volleybalseizoen uiteraard. Eerst maar eens de cijfers op een rijtje. De resultaten tot nog toe:
2 keer 2-0 winst, 1 keer 3-0 winst (bekerwedstrijden)
7 keer 4-0 winst
3 keer 3-1 winst
1 keer 2-3 verlies

Dat betekent dat we geplaatst zijn voor de derde ronde van de beker (14 februari in Het Spant) en dat we koploper zijn in de competitie met een voorsprong van vijf punten op onze naaste belager Move4u. Ook Flits zit nog op het vinkentouw met een achterstand van 6 punten. In totaal hebben we 46 sets gewonnen en 6 sets verloren. Momenteel bedraagt het aantal gewonnen sets op rij 14 en we gaan er uiteraard voor om deze serie uit te bouwen. De langste serie setzeges dit seizoen bedraagt 16 stuks op een rij en dat willen we natuurlijk verbeteren.

In cijfers ziet het er dus allemaal erg goed uit, maar ook qua spel gaat het serieus de goede kant op. Uiteraard met de nodige ups en downs, maar over het algemeen hebben we goede tot zeer goede wedstrijden gespeeld met veel aanvallend geweld vanaf alle posities. Heerlijk om te zien ook, vandaar dat de tribune langzaamaan steeds beter gevuld wordt. Iets dat we goed kunnen gebruiken, want in de tweede competitiehelft zullen de messen bij onze tegenstanders ongetwijfeld geslepen zijn. En dus kunnen we de steun van het publiek goed gebruiken in onze jacht op het kampioenschap!

Voor alle lezers en trouwe volgers van heren 1: wij wensen u goede kerstdagen en een fantastisch Nieuwjaar toe! Graag tot ziens in 2015!