Heren 3: Eerste overwinning te pakken!

De eerste winst in de tweede klasse is een feit: tegenstander Vridos werd met 3-2 verslagen. De teleurstelling overheerste echter, nadat we een 2-0 voorsprong te makkelijk weggaven. Gelukkig konden we de overwinning in de beslissende vijfde set veilig stellen.

Onze tweede wedstrijd dit seizoen was tegen Vridos 2. Een gelouterd team met veel ervaren spelers. Voor ons weer een goede test en we begonnen de wedstrijd vol goede moed. Tijdens de eerste twee sets hadden we weinig moeite met de tegenstander en kwamen we ondanks onze zwakke servicepass niet in de problemen. Zo eindigde de eerste set in 25-18 en de tweede set in 25-19. Met name Lenco Hooikaas stond zowel goed aan te vallen als overtuigend te passen.

Vanaf de derde set had ons jeugdige talent Abe Dekkers helaas andere verplichtingen, en zijn afwezigheid leek wel een voorbode te zijn voor een totale ’afwezigheid’ van het hele team. De twee sets die volgden tekenden zich door een enorm lage concentratie, zwakke pass en totaal geen aanvalsdruk. Echt heel jammer, want als we gewoon bleven spelen zoals de eerste twee sets had een ruime overwinning er zeker in gezeten. Vridos pakte echter de derde en de vierde set (beide 25-20).

De laatste set leken we weer wakker geschud en kregen we onze vorm weer enigszins terug. Misschien dat het kwam doordat de tegenstander moe gestreden was, maar we hadden deze set geen problemen met Vridos (15-12). Conclusie: over het geheel niet helemaal tevreden, maar wel een eerste overwinning!