Heren 3: Goede overwinning op OKK HS3!

Met een uitgedunde selectie toch een goed resultaat halen; afgelopen vrijdag werd OKK HS3 met moeite verslagen. De uitslag (3-1) had zomaar anders kunnen zijn.

Met een erg kleine selectie reisden we af naar Hardinxveld–Giessendam, waar een potje tegen een concurrent op de planning stond. In de voorbereiding hadden we al een keer tegen elkaar geoefend en toen bleek dat OKK te verslaan was. Ondanks de kleine selectie gingen we de wedstrijd dan toch met vertrouwen tegemoet.

De eerste set verliep redelijk: de pass was erg constant, maar de blokkering en de blokverdediging lieten het deze set (en de hele wedstrijd eigenlijk) nogal eens afweten. We gaven een vrijwel zekere setwinst nog bijna weg, maar wisten de set toch nog binnen te halen (24-26). De tweede set veerde OKK wat op en brachten ze een jeugdspeler in die het ons aanvallend erg moeilijk maakte. OKK had drie keer de kans om de set te winnen, maar tot drie keer toe moest de scheids dubbel fout geven door een bal in het veld. Hier hadden we enorm geluk mee, en we wisten deze set ook nog eens te winnen (27-29).

Met een 2-0 op zak gingen we vol vertrouwen de tweede set in. Net als vorige week leek het wel alsof er een ander team stond te spelen; vrijwel alles aan onze kant ging mis. OKK maakte hier dankbaar gebruik van en wist de set gemakkelijk te winnen (25-14). Om toch met een overwinning naar huis te gaan, moest er wat veranderen. De laatste set begonnen we met een wijziging; we hadden Elbert Hooikaas bereid gevonden om direct na zijn wedstrijd in Sliedrecht met ons mee te doen en vrijdag mocht hij in de vierde set debuteren op de middenpositie. En hoe! Elbert liet zien meteen zijn mannetje te staan in de tweede klasse. De laatste set herpakten we ons volledig en lieten we onder aanschouwing van OKK HS2 en DVO (twee tegenstanders in dezelfde competitie) zien wat we in onze mars hadden (18-25). Al met al een mooie overwinning!