Heren 3: Matig begin van 2016

Het nieuwe jaar is voor de derde herenmacht van AVVA niet goed begonnen. Zowel tegen Erasmus Volley HS3 als VCN HS5 wisten de mannen geen vuist te maken.

Op een doordeweekse avond om half tien spelen in Rotterdam is geen pretje, zeker niet als je ook nog naar huis moet. Met volle moed (we hadden immers thuis met 3-1 gewonnen) reisden we af naar Rotterdam om het derde team van Erasmus Volley te treffen. Met onze nieuwe passer-loper ManĂ³ach den Hertog in de gelederen, kregen we een oude bekende terug in ons team. Een wedstrijd om snel te vergeten, want het spel liet te wensen over. Gelukkig kon de laatste set nog waardig afgesloten worden, en gingen we niet helemaal puntloos naar huis. Wel enorm jammer, want Erasmus Volley HS3 is een geduchte concurrent om de 7e plaats.

De week daarna (afgelopen zaterdag) mochten we aantreden tegen VCN HS5. De goede moed was nu iets minder aanwezig, want VCN strijdt nog mee om te titel. Dat het lastig zou worden, was dus wel zeker. Het spelverloop leek een herhaling van zetten, want ook deze wedstrijd was niet bepaald de beste die we gespeeld hebben. Geen concentratie, slechte passing en vooral onze matige aanvalsdruk zorgden er voor dat VCN geen moment in de problemen kwam. Met uitzondering van de laatste set, waarbij we fris speelden en de batterijen van de tegenstander ook leeg leken. Weer een setje gepakt, maar wederom een ontevreden gevoel.