Heren 3: Mooie overwinning op Voltena HS2

Concurrent Voltena HS2 werd afgelopen zaterdag met 3-1 verslagen. De eerste drie sets speelden we een puike partij, maar de laatste set leek het alsof de batterijen leeg waren.

Met Jaco Verheij als vervanger voor onze geblesseerde middenaanvaller Rick de Groot in de gelederen kregen we een gelouterde speler in het team. Dat bracht een zekere rust met zich mee en werkte door in de wedstrijd. We speelden goed; met name de servicepass liep sinds weken weer zoals het zou moeten. Voltena had moeite met onze service – en aanvalsdruk. De eerste twee sets hadden we dan ook geen moeite met het team uit Nieuwendijk (25-21 & 25-17).

De derde set was eigenlijk hetzelfde verhaal; door onze servicedruk, goed aanvalswerk en goed verdedigend werk kreeg Voltena geen kans om terug in de wedstrijd te komen. Met name Sietse van den Berg stond achterin zijn mannetje. Deze set liepen we dan ook echt over de tegenstander heen en wonnen de set met 25-10.

De laatste set was er eentje om snel te vergeten. Het leek alsof alle energie uit het team was en Voltena maakte daar goed gebruik van. We stonden al snel 8-1 achter en wisten het na een kleine opleving later in de set niet meer om te buigen (12-25). Al met al een mooie overwinning en veelbelovend spel, maar jammer dat we niet de volle vijf punten in Ameide konden houden. Hierbij willen we Jaco nogmaals hartelijk bedanken voor het invallen!