Heren 3: Prima wedstrijd tegen Erasmus Volley HS3.

De mannen van Heren 3 zetten de afgelopen wedstrijden een mooie reeks neer; er werd drie keer op rij met 3-1 gewonnen. Ook het jonge Erasmus Volley HS3 moest er afgelopen zaterdag aan geloven.

Door de afwezigheid van twee middenaanvallers waren we weer genoodzaakt om een vervanger te regelen. Deze keer wilde Erik Oevermans ons graag versterken. De eerste set speelden we nog niet helemaal lekker; veel fouten en weinig concentratie. De wedstrijd liep gelijk op en Erasmus hielp ons een handje door bij onze setpunt fout te serveren (25-23). De tweede set was de beste van onze kant. Met ervaren spelverdeler Harm Versluis werden de aanvallers steeds goed bediend. Met name de hoge servicedruk aan onze kant zorgde er voor dat Erasmus niet goed aan aanvallen toekwam. Als de pass en set-up wel in orde waren, liet Erasmus zien over voldoende aanvallende kwaliteiten te beschikken. Deze set wisten we zonder problemen te winnen, maar wel weer het beslissende punt door de foute service van de tegenstander (25-16).

De derde set, met Yorick Vuurens als spelverdeler, verliep moeizamer. In feite was dit een herhaling van de eerste set. Helaas konden we de concentratie van de tweede set niet vasthouden. Toch kwamen we weer op setpunt en u raadt het al: Erasmus kreeg het voor elkaar om wederom verkeerd te serveren (25-23). Het zou goed zijn om daar deze week tijdens de trainingen eens aandacht aan te besteden.

De laatste set hebben we altijd moeite mee en dat was ook deze keer weer het geval. In principe dezelfde set als de eerste en de derde, met een gelijkopgaande strijd. Deze keer wisten we de laatste punten niet naar ons toe te trekken en stond Erasmus op setpunt. Blijkbaar lukt het dan wel om goed te serveren (24-26). Al met al een leuke wedstrijd tegen een sympathieke tegenstander (dat mag ook eens gezegd worden). Aanstaande zaterdag tegen Erasmus HS2, dus hopelijk zetten we onze reeks voort!