Heren 3: Toch wel enigszins verassende overwinning op Erasmus Volley HS2.

Wederom een wedstrijd tegen Erasmus resulteert in de vierde 3-1 overwinning op rij voor Heren 3. En dat was ook deze keer dik verdiend.

Met onze vaste middenaanvaller Rick de Groot, die weer terug is van een blessure, traden we compleet aan tegen een jong Erasmus HS2. De eerste set verliep alles behalve vlekkeloos. Erasmus wist een hoge servicedruk te blijven hanteren en daar hadden we geen antwoord op. Daardoor kwamen we zelf totaal niet aan aanvallen toe. De eerste set ging dan ook zonder problemen naar de tegenstander (19-25).

De tweede set mocht Rick invallen en weer minuten maken en als je het eerlijk bekijkt, maakte dat wel een erg groot verschil. Hoewel we als team veel beter speelden, wist Rick het te presteren om vrijwel alles aan het net te winnen. We speelden als team ook veel beter; vielen slim aan en stonden ons mannetje achterin. De tweede set wisten we dan ook gemakkelijk te winnen (25-17).

De derde set was met voorsprong de beste. Erasmus hielp daarin behoorlijk mee, maar eigenlijk alles aan onze kant ging goed, met 25-11 als resultaat. De laatste set hebben we nogal eens problemen met onze motivatie, maar deze keer bleven we allemaal scherp en geconcentreerd. In deze set herpakte Erasmus zich goed en gingen we lang gelijk op. Gelukkig konden we aan het einde een gaatje slaan en de vier punten in Ameide houden! Het begint er zo langzamerhand op te lijken dat we dus ook echt thuishoren in de tweede klasse. Nu mogen we ons de komende wedstrijd bewijzen tegen de koploper, OKK HS2.