Heren 3 verliest terecht van een jong WIK HS6

Een spannende wedstrijd tegen een heel jong WIK HS6 resulteerde in een 3-1 overwinning voor WIK. Terechte overwinning, maar de beslissingen van de scheidsrechter waren wel erg vaak in het voordeel van de thuisploeg.

In de eerste set merkten we allemaal dat we als team gegroeid zijn. We serveerden goed en de tegenstander had met name in de eerste twee sets moeite met onze aanvalsdruk. De eerste set wonnen we gemakkelijk (18-25).

De tweede set begonnen we ongewijzigd, en het spel was eigenlijk ook hetzelfde. We gingen gelijk op en stonden aan het einde van de set 21-18 voor; we dachten stiekem al aan een 2-0 voorsprong dus. De scheidsrechter, volgens velen van ons een ’aanfluiting’, maakte echter in de slotfase van deze set enkele dubieuze beslissingen, die ervoor zorgden dat Wik helemaal terugkwam en daarmee de set kon pakken (25-23).

De twee sets hierna was Wik gewoon een maatje te groot en wisten wij geen tegenstand te bieden tegen het frisse spel dat zij tentoonstelden (25-13 & 25-14). Hoewel de scheidsrechter zijn aandeel had in het verloop van de wedstrijd zou het onterecht zijn ons verlies daaraan op te hangen. Dat moeten we toch echt bij onszelf zoeken.