Heren 3: Weer met beide benen op de grond gezet

Het is weer even geleden dat we van ons lieten horen. En nee, dat komt niet omdat we twee keer op rij verloren hebben. Want dat is wel wat er gebeurd is: de afgelopen twee wedstrijden zijn we de verwachte test niet doorgekomen.

Vooraf werden de wedstrijden al bestempeld als lastig: we stonden ingepland tegen de top 3 uit de competitie. De eerste tegenstander, OKK HS2, stond op de eerste plaats. We gingen voor een set en moesten helaas met geen enkele terugkeren. Dat we bepaald niet compleet waren, mag geen excuus zijn, want ook de tegenstander had een incomplete selectie voor deze wedstrijd. Weinig concentratie en slecht spel zorgden er voor dat er geen kansen waren op een set, terwijl dit er bij normaal spel zeker wel inzat. En dat geeft wel weer hoop voor de toekomst.

Afgelopen zaterdag mochten we aantreden tegen de jonge mannen van Volley2B HS3. Met een voltallige selectie hadden we toch stiekem hoop op een overwinning, maar we hadden geen idee wat we van dit team konden verwachten. Dat het niet gemakkelijk zou worden werd tijdens de eerste set al goed duidelijk. De middenaanval van de tegenstander wist ons telkens te verassen. Volley2B speelde heel fris en degelijk en wijzelf eigenlijk ook. Door hard te werken en slim te spelen, wisten we de eerste set te pakken (25-22).

Over het vervolg kunnen we kort zijn. De tweede set was een behoorlijke fiasco en werden we weggeserveerd (13-25). De twee laatste sets waren spannend en gingen we gelijk op. Ondanks dat de middens van Volley2B veel scoorden, bleven we dicht in de buurt. Toch gingen beide sets naar de mannen uit Bergschenhoek (twee maal 22-25). Helaas geen overwinning, maar wel een leuke wedstrijd waar we weer van geleerd hebben. Voor na de jaarwisseling staat DVO op de planning, ook hoger geplaatst, dus de komende trainingen kunnen we ons daar weer op gaan richten!