Kampioenen!

Ze deden het! De heldinnen van meisjes C2 en de helden van heren 1. Beide wedstrijden waren spannend, al was het bij de meiden veel meer een kwestie van moeten en bij de heren een kwestie van mogen en graag willen. Hier volgen de avonturen van de meiden, de heren zullen binnenkort volgen met een relaas(je).

De situatie vooraf was zo duidelijk als wat: er moest door onze meiden 1 set gewonnen worden tegen de nummer 2 van de competitie VC Wik. Maar ja, die staan natuurlijk niet voor niets tweede en kunnen dus heel goed volleyballen. Vandaar de gespannen koppies en het af en toe zenuwachtige spel. In de eerste twee sets leidde dat tot wat foutjes die we niet gewend zijn van onze meiden en aanvallend durfde de meeste niet zulke mooie ballen te slaan als ze normaal gesproken doen. Daardoor wisten de meiden uit Groot-Ammers, die iets meer durfde en een aantal knappe aanvallen scoorden, de eerste twee sets winnend af te sluiten.

Oei, nu wordt het wel héél spannend…de massaal mee afgereisde ouders leken nog wel zenuwachtiger dan hun kroost. Beide coaches Jacko en Emmely hielden het hoofd echter koel en wisten dat goed over te brengen op hun team. Stukje bij beetje pakte de meiden in de derde set dan ook een voorsprong van een paar punten. Er werden weer aanvallen opgebouwd en in het achterveld werden een paar mooie reddingen gemaakt. Hartstikke leuk om te zien en rond de 20 punten voelde iedereen aan: het gaat gebeuren! In een aantal zenuwslopende laatste rally’s toonde de AVVA meiden de zenuwen dit keer goed de baas te kunnen en ja hoor: 21-25 en dus het kampioenschap binnen!!! Heel goed gedaan meiden, gefeliciteerd jullie zijn kampioen!

De wedstrijd moest natuurlijk nog uitgespeeld worden en onze meiden besloten in het restant te laten zien dat ze de terechte kampioen zijn. Met goed spel werd de vierde en vijfde set nog binnengesleept, al bleef het continu spannend. De meiden van Wik spelen ook hartstikke leuk volleybal en dus was het publiek de grote winnaar. Na het laatste punt werden de meiden dolenthousiast toegejuicht door de in grote getalen meegereisde ouders en overladen met cadeaus was het feest compleet. Super goed gedaan allemaal, jullie mogen trots zijn op jezelf! En vanaf deze plaats, mede namens jullie, willen we Jacko en Emmely ook bedanken voor de vele uurtjes die ze erin gestopt hebben dit seizoen om jullie zo goed te begeleiden. Top, jullie zijn een voorbeeld voor de rest van de vereniging.

Geniet er allemaal nog van en op naar het jeugdkamp!

 

MC2_1MC2_2MC2_3MC2_4