Kan het mooier? Nog een thuisdag!

De ene thuisdag is nog niet geweest of de volgende staat alweer voor de deur. Wederom een behoorlijk volle thuisdag, al speelt niet ieder team. Maar niet getreurd, als je niet hoeft te spelen kun je natuurlijk altijd volleybal komen kijken. Op voorhand lijkt het weer een prachtige dag te gaan worden. Iedereen van harte welkom!

9:30u CMV 5.1 – Vedo’70

Wie kan dit team stoppen? Voorlopig lijkt het antwoord: niemand! Alle wedstrijden van de tweede seizoenshelft werden met 4-0 gewonnen, waarmee deze talenten dus hard op weg zijn naar het kampioenschap. Super knap! Zaterdag zal het vermoedelijk nog niet zover zijn, maar het kan nooit lang meer duren…de vraag voor dit weekend is: behouden deze klasbakken de perfecte score of kan Vedo’70 voor een verrassing zorgen?

10:45u Jongens B – Vedo’70

Ook al zo’n team dat de wind mee heeft. Omdat het team een krappe bezetting kent wordt er veelvuldig dankbaar gebruik gemaakt van de diensten van Daniël en Lennert, en dat helpt, maar de mannen doen het toch vooral zelf heel erg goed. Zo goed, dat ook zij nog geen enkele set verloren. Dit keer staat de kraker tegen de enig overgebleven concurrent voor het kampioenschap op het programma: Vedo’70. En…als de mannen dit met 4-0 weten te winnen zijn ze officieel KAMPIOEN! Elk setverlies zorgt echter voor uitstel, dus komt dat zien mensen..!

10:45u Meisjes C1 – Meteoor

De meiden namen revanche voor de eerdere nederlaag tegen Meerkerk en speelde zichzelf met sterk spel naar een 3-1 overwinning. Dit keer staat er een op papier nog sterkere tegenstander op het programma, maar alles is mogelijk als er met maximale inzet gespeeld wordt. De verwachting is dan ook dat dit een spannende pot gaat worden die alle kanten op kan gaan. Hopelijk voor onze meiden wordt het de goede kant. Zet hem op meiden.

12:15u Heren 3 – De Burgst Breda

Een heel behoorlijke wedstrijd tegen het Gorinchemse Meteoor moet een goed vervolg gaan krijgen tegen De Burgst. Dit is echter wel een tegenstander van een ander kaliber, en dus zal er nog een tandje bij moeten ten opzichte van afgelopen week. Wellicht is dit een goed moment om ervoor te zorgen dat het seizoen afgesloten wordt met een reeks mooie wedstrijden waarin de neuzen dezelfde kant op staan. Het hangt in de lucht mannen, nu is het aan jullie om het waar te maken.

12:15u Meisjes B – Minerva

Draaien prima mee momenteel, al hadden ze het lastig tegen de lange meiden van Vedo. Maar het verschil in punten tussen de 1e en 2e competitiehelft zegt nu al meer dan genoeg en normaal gesproken moet er ook aanstaande zaterdag weer gewonnen kunnen worden. Dan moet er echter niet te gemakkelijk over gedacht worden en zal iedereen zijn uiterste best moeten doen. Dus stel coach Joshua niet teleur en ga er met z’n allen voor meiden.

14:00u Dames 2 – SNA

Zoals bekend is, zijn de dames keihard aan het strijden voor lijfsbehoud en dat leverde afgelopen week een benauwde 3-2 zege op tegen mede-degradatiekandidaat Krimpen. De dames uit Bleskensgraaf staan een stukje hoger op de ranglijst, maar dat dit niets zegt is dit seizoen al vaker gebleken. Omdat de meiden dit keer lekker op veld 1 spelen, rekenen we op veel publiek dat hen op alle mogelijke manieren ondersteunt. Met name de teams die voor en na de dames spelen worden verwacht op de tribune.

14:00u Jongens A – Fusion

In een bloedstollend spannende wedstrijd lieten de boys eindelijk zien waar ze toe in staat zijn. De eerste winstpartij van de tweede helft was het gevolg: 3-2! Ook dit keer liggen er kansen voor de mannen, al zal er dan zeker zo goed gespeeld moeten worden als afgelopen keer. Dus zet die trainingsarbeid om in grootse daden en ga net zo fanatiek voor iedere bal als afgelopen week. Positief blijven bij tegenslag en met elkaar een feestje bij de prachtpunten, die er ongetwijfeld weer aan zitten te komen.

16:00u Heren 1 – Vollido

Hoopt dit keer wel echt aan de bak te moeten. Helaas was de wedstrijd tegen Krimpen snel gedaan toen één van de zes tegenspelers uitviel en het team besloot van het veld te stappen. Begrijpelijk natuurlijk, en vooral vervelend voor de speler in kwestie, maar ook een beetje jammer voor de heren. Dat is geweest, het vizier is nu volledig op Vollido; een taaie ploeg waarbij het lastig scoren is. De Hendrik-Ido-Ambachters hebben namelijk behoorlijk wat routine in huis en zitten haast altijd op de goede plek te verdedigen. Aan onze mannen de taak om desondanks de gaatjes in de defensie te vinden.

16:00u Heren 2 – Sliedrecht

En wéér foutloos afgelopen week… de tweede plaats komt steeds meer in zicht, al brengt dat natuurlijk ook de nodige druk met zich mee. De mix van routine en jeugdig enthousiasme zal er ook tegen Sliedrecht voor moeten gaan zorgen dat de huidige reeks in stand gehouden wordt. Iedere set dus gaan voor alles en altijd geloof blijven houden bij een achterstand. Dan kan er langzaamaan toegeleefd gaan worden naar de kraker tegen huidig nummer 2 Ekspalvo. Maar voor het zover is gaat de focus uiteraard naar de eerstkomende tegenstander…

18:00u Dames 1 – Van Daal

Tegen koploper RVC/Libanon wisten de dames een klein stuntje overhoop te halen door met een 3-2 overwinning aan de haal te gaan. Kan dit een vervolg gegeven worden tegen het eveneens hoog genoteerde team uit Den Dungen? Er zal dan wederom een goede pot neergezet moeten worden, maar waarom ook niet? Dat belooft dus op voorhand weer een vijfsetter te gaan worden met veel spanning en wie weet de nodige sensatie.

18:00u Meisjes C2 – Voltena

Bam! De meiden lieten zich niet gek maken van spanning in de wedstrijd tegen titelconcurrent Wik en wonnen de wedstrijd met 3-1. Heel goed gedaan dus, en daarom staat dit enthousiaste team nu op de eerste plaats. De voorsprong is echter klein en dus zal er ook tegen Voltena geknald moeten worden om de concurrentie niet in te laten lopen. Onder leiding van coaches Jacko en Emmely moet dat goed komen; gewoon rustig blijven en doen waar jullie goed in zijn: lekker volleyballen.