Meester der vijfsetter

Bergschenhoek/Ameide- Zoals de statistieken op de website van de Nevobo voorspelden is de wedstrijd tussen Volley2B en AVVA geƫindigd in een 2-3 overwinning.
Van de 4 vijfsetters die dit seizoen al gespeeld zijn, heeft AVVA ze allemaal gewonnen. Vorige week nog werd een 1-2 achterstand tegen koploper Vollido nog omgebogen naar een 3-2 overwinning. Ook deze week werd een 1-2 achterstand omgezet naar een 2-3 overwinning.

In de eerste set had AVVA toch wat moeite om overtuigend te spelen aan het net. Er werd voorzichtig geslagen en doorzichtige prikballen waren makkelijk op te pikken door de thuisploeg. Volley2B scoorde met name veel prikballen via de spelverdeler en de middenaanvalsters. AVVA had grootse moeite om dit op te pakken met de huidige roterende verdediging.
AVVA kon in de slotfase nog wat punten pakken, maar moest de eerste set toch echt uit handen geven. 25-22.

De tweede set keerde het tij volledig. De verdediging werd aangepast door met de punt naar achteren libero Yvonne Oosterom het achterveld te laten verdedigen en de buitenspeelsters konden zo de korte ballen in het centrum opvangen. Met een goed invallende Demi de Jong op de buitenkant en een veelvuldig scorende Leonie Versluis op de diagonaalpositie, had Volley2B geen antwoord op de aanvallende kracht van AVVA. Ook voerde AVVA de druk op in de service en pakte de set eenvoudig met 16-25.

In de derde set leek het niveau uit de tweede set weer door te zetten. Toch zorgde de stevige service van Volley2B voor een inconsequente servicepass waardoor de aanvalsters aan het net moeilijk aanspeelbaar waren. AVVA kroop toch vaker te ver naar voren in de verdediging en er vielen teveel ballen in het achterveld. 25-21.

In de vierde set nam AVVA weer het voortouw en was vastbesloten hier weer een vijfsetter uit te slepen. Dit lukte door de set met 20-25 naar zich toe te slepen.
Volley2B oogde verslagen en vooral toen AVVA in de 5e set al snel op een 0-4 voorsprong stond. Dat je nooit te vroeg moest juichen bleek want binnen enkele minuten stond AVVA op achterstand. Ook na de veldwissel kon AVVA de draad niet meteen oppakken. Terwijl Volley2B op setwinst afstevende speelde AVVA alles of niets en kwam toch punt voor punt dichterbij. Met een paar spannende punten in de slotfase moest Volley2B, dat zich opmerkelijk kalm hield (zelfs met een groot publiek achter zich), de overwinning toch uit handen geven. AVVA heeft niet opgegeven en pakte de set met 15-17.

Waar 2 uur rijden al niet goed voor is.. 3 punten gaan weer mee naar Ameide. Aanstaande zaterdag wacht wederom een spannende pot. Tegenstander Voleco is een bekende van vorig jaar, maar dit team draait ook mee in de top 3 dus AVVA is gewaarschuwd.
Vrijdagavond viert Dames 1 weer het jaarlijkse Sintvreetfestijn, dat wordt de hele week niet eten en vrijdagavond de schade weer inhalen! Maar.. uiteraard zijn we zaterdagavond weer fris en fruitig (met nadruk op bananen) aanwezig om een goede pot te spelen.
Aanstaande zaterdag 18.00 uur in Het Spant te Ameide!