Mega thuisdag!

Aanstaande zaterdag is de eerste thuisdag van het seizoen waarin alle AVVA teams, inclusief de nieuwe jeugdteams, in actie zullen komen. Vanaf ’s morgens 8 uur zal er opgebouwd en ingespeeld worden en ’s avonds rond vermoedelijk dezelfde tijd zal het laatste punt gevierd gaan worden. Naast het volleybal wordt er door de activiteitencommissie een draaimiddag georganiseerd, waarmee het dus een superthuisdag moet gaan worden! Daarom in het kort het overzicht van de te spelen wedstrijden in chronologische volgorde.

08:30     CMV N5.1           Voltena N5 2

De eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft voor de meiden. In de eerste helft werd een knappe tweede plaats behaald op slechts enkele puntjes afstand van de kampioen. Zou het deze helft dan wel gaan lukken? Zet hem op meiden, jullie starten meteen tegen de huidige koploper, dus dat wordt spannend!

09:30     Meisjes C2         Vridos MC 1

Ook de meiden van de C2 speelden een fantastische eerste seizoenshelft. De tweede plaats was het resultaat, heel knap voor een team dat voor het eerst meiden C speelt. Momenteel is de plek op de ranglijst ietsje minder, maar er zijn pas een paar wedstrijden gespeeld dus wie weet zit er wel weer zo’n hoge eindnotering in.

09:30     CMV N6               Vridos N6 1

Nog zo’n jeugdteam dat het hartstikke leuk doet! Een keurige derde plek was het resultaat van het eerste competitiedeel, maar wie weet gaan de meiden dit keer voor (nog) meer. De tegenstander is echter een zeer lastige! Vridos heeft alles nog gewonnen en staat dan ook op de eerste plaats. Maar wie weet lukt het onze meiden om het beste in zichzelf naar boven te halen.

10:45     Meisjes C1         OKK ’70 MC 1

Een nieuw team binnen onze vereniging. De meiden komen allen uit het “oude” meisjes B team, dat een wel erg groot team was. En daarom dus opgesplitst…en dat bevalt de meiden uitstekend! Met invallers uit meiden C2 staat er tot nog toe steeds een compleet team in het veld en dat gaat erg goed! Tegen Hardinxveld werd in de uitwedstrijd al gewonnen, dus voor minder kunnen we het in de thuiswedstrijd eigenlijk niet doen. Dat gaat vast goed komen!

10:45     CMV N5.2           WHV N5 1

Nog een nieuwkomer! Deze fanatieke volleyballers zijn overgekomen vanuit de CMV4 groep en spelen voor het eerst competitie. Alle begin is natuurlijk moeilijk, dus het gaat nog niet vanzelf, maar toch zijn er al een aantal setjes gepakt. En dat is zeker niet slecht! Ga zo door en wie weet worden het deze thuisdag meerdere sets..en als het eenmaal 2-2 staat kan het natuurlijk alle kanten op. Dus ook de goede…

12:15     Heren 3               WHV HS 3

De mannen van het derde hebben helaas te kampen met personele problemen. Een krappe selectie, niet altijd compleet en daar bovenop is nu ook nog de blessure van Abe gekomen. Balen, want compleet en in vorm is dit een heel goed draaiend team, dat naar ons idee bovenin mee zou moeten kunnen draaien. De tegenstander uit Asperen zou in ieder geval geen al te groot probleem mogen zijn, al is dat natuurlijk weer heel gevaarlijk om te zeggen. Dat nemen we dus terug; er zal keihard gewerkt moeten worden voor de punten, maar ook dat is iets waar de mannen niet vies van zijn. Wie weet kan er dan nog iets gestegen worden op de ranglijst.

12:15     Meisjes B           WHV MB 3

De andere helft van het ‘oude’ meisjes B team. Ook zij zijn met weinig speelsters, zodat iedereen lekker veel aan spelen toekomt. Tegen het wel erg sterke WIK leverde dat nog geen punten op, maar die zijn vermoedelijk voor iedereen te sterk. Afgelopen wedstrijd werd een 2-0 achterstand heel knap omgezet naar een 2-3 overwinning en dat smaakt naar meer. De tegenstander is dezelfde, dus de meiden weten wat ze te wachten staat. Zet hem op!

14:00     Dames 2              Move4U DS 2

De dames verkeren enigszins in zwaar weer en staan momenteel één-na-laatste. Maar dat is tijdelijk! We zijn er van overtuigd dat dit tij nog gekeerd gaat worden, zeker gezien het resterende programma. Tot nog toe werd er namelijk veel vaker uit dan thuis gespeeld en dat ook nog eens veelal op doordeweekse avonden. Vaak zonder wissels en dan wordt het wel erg lastig. Het komende programma zullen de punten gehaald moeten worden, al wordt dat tegen de al bijna kampioen nog een moeilijke opgave…maar: niets is onmogelijk, ga ervoor en knallen!

14:00     Jongens B           VC Wik Groot-Ammers JB 2

Jongens B kende een lastige eerste competitiehelft, maar speelt nu een treetje lager en dat gaat stukken beter. De tegenstanders zijn gelijkwaardiger, al hebben de mannen nog niet tegen de beste teams uit de poule gespeeld. De Groot-Ammerse tegenstander van deze week is zeer bekend bij de jongens en dus weten ze dat er weer hard gewerkt zal moeten worden voor de punten.

16:00     Heren 1               Spirit HS 1

De mannen kunnen een belangrijke slag slaan in de strijd om het kampioensschap, maar dat dit geen a-b-c’tje is heeft de afgelopen wedstrijd wel bewezen. Er zal dus als een malle gesprongen, gedoken en gevlogen moeten worden. De vorm op trainen is er, laat het in de wedstrijd ook maar zien dan.

16:00     Heren 2               WHV HS 2

Een pijnlijke nederlaag in de uitwedstrijd, maar het mooie is dat dit de gelegenheid is om dat recht te zetten. Los daarvan is de ranglijst voldoende motivatie om voor zoveel mogelijk punten te gaan. Dus alle koppies dezelfde kant op en gaan.

18:00     Dames 1              Next Volley Dordrecht DS 3

De middenmoot lijkt voor dit seizoen het eindstation te worden voor onze dames, hetgeen niet slecht is na de ietwat mindere start. Tegen Dordt werden alle punten behaald in de uitwedstrijd, het zou natuurlijk mooi zijn als dat ook nu weer lukt. Met de juiste instelling moet het kunnen, dus pak ze (die punten).

18:00     Jongens A           Vollido JA 1

Revanche voor vorige week, dat willen we zien. Vollido is een sterke tegenstander, maar met maximale inzet en het bewaren van de rust en positiviteit moet er veel mogelijk zijn. We gokken dan ook op de eerste (nipte) zege voor onze boys in de tweede competitiehelft. Overigens niet gek dat het lastig gaat na de promotie in het eerste competitiedeel.

Als dit niet genoeg redenen zijn om er een geweldige volleybaldag van te maken in Het Spant dan weten wij het ook niet meer. We verwachten dan ook een hoge opkomst: senioren kom eens bij de jeugd kijken, doe gezellig ’s morgens al een bakkie in het Spant en nodig eens wat vrienden uit. Jeugd, voor jullie geldt natuurlijk het omgekeerde; het zou leuk zijn als jullie na de eigen wedstrijd blijven hangen om ook eens bij een ander team te kijken en te supporten. We zijn tenslotte met z’n allen één vereniging en dat willen we graag laten zien ook!

Bestuur AVVA