Nieuws vanaf het Dames 1 kamp!

Vroeger.. toen de kratjes nog geel waren. Toen er nog geen sociale media was. Toen we allemaal nog graag buiten speelden. Toen er nog Grolsch stroomde uit de tap in het Spant. Toen was het een tijd dat er regelmatig wedstrijdverslagen verschenen van Dames 1.

Om jullie nog helemaal te gaan bijpraten over de ontwikkelingen sindsdien, dat duurt echt te lang. Lang verhaal kort: een paar kilo’tjes erbij, een paar kinderen/baby’s rijker een paar afvallers en een paar nieuwkomers. Al met al komt Dames 1 nog steeds uit in de 1e klasse. Echter dit jaar met enige moeite om te handhaven. Het tweede seizoen op rij zonder trainer/coach blijkt toch wel lastig en dat zie je in de resultaten. Is er bewijs? Jazeker. Vanaf volgend seizoen komt er een nieuwe trainer/coach en na zijn proeftrainingen werden alle wedstrijden (ineens!) gewonnen. Tel daarbij ook op dat we sinds een aantal weken ook steun langs de lijn krijgen van bijv. Joshua Blokland en Daniël de Wit tijdens de thuiswedstrijden.

Dames 1 knokt hard om geen degradatiewedstrijden te hoeven spelen. Op dit moment van schrijven is zowel plaats 8 als 9 haalbaar. Maar zakken op de ranglijst kan helaas ook nog. Vol goede moed en gezonde spanning gaan de dames de volgende wedstrijden tegemoet. Daarbij worden alle hulplijnen ingeschakeld en gelukkig zijn er een aantal mensen die ons uit de brand willen helpen. Ook uit Dames 2 zijn er regelmatig invallers die ons fysiek en mentaal willen bijstaan.

Wij hopen op goede resultaten, maar ook belangrijk: wij hopen goed niveau te kunnen neerzetten. Mocht je denken: goh, daar wil ik wel eens wat van zien? Goed nieuws, dat kan. Op vrijdagavond om 20.00 uur zijn onze thuiswedstrijden in Het Spant in Ameide.

Vrijdag 8 maart ontvangen we koploper Next Volley Dordrecht, vrijdag 22 maart de streekderby tegen VC Wik Groot-Ammers DS2, vrijdag 5 april tegen degradatiekandidaat VCE/PSV Eindhoven.
Wij doen ons uiterste best en bedanken hierbij alvast iedereen die ons helpt om een goed resultaat te behalen.

Ps. zaterdag 23 maart is er een gaaf thuisprogramma in Het Spant met aansluitend het Heldenfeest. Uiteraard zal Dames 1 hier als vanouds ook vertegenwoordigd zijn. 😉